Miehet ihailevat kuusikymppistä Eeva-Liisaa – "Kateus vei naisystävät"

Eeva-Liisa on kulkenut jo nuoruusiästä lähtien omia polkujaan. Hyvällä itsetunnolla varustettu, myös ulkoisesti viehättävä nainen herättää ympäristössä kateutta. Eeva-Liisa pohtii, mistä hänen itsevarmuutensa johtuu ja miksi se herättää negatiivisia reaktioita.

Eeva-Liisasta huokuu terve itsetunto kaikin tavoin. Haastattelupäivänä 62 vuotta täyttävä eläkeläisnainen on sinut sekä ikänsä, itsensä että elämänkaarensa kanssa.

Eeva-Liisa kertoo, että hänen olemuksensa herätti huomiota jo nuorella iällä.

− Olin kuin pajunvitsa: hoikka, elastinen ja jäntevä. Sain syntymälahjaksi hyvän ryhdin ja urheilulliset geenit. Olin nättikin, vaikken mikään kaunotar.

Urheiluharrastuksensa myötä Eeva-Liisa alkoi menestyä koulujen välisissä kilpaluissa. Pojat ihailivat reipasta sporttityttöä. Monien tyttöjen reaktio oli päinvastainen.

− Menestys herätti kateutta. Minua alettiin kiusata koulussa. Onneksi olin oppinut pitämään puoleni pihapiirin kahinoissa, joten kiusaajat eivät saaneet yliotetta.

− Olin poikatyttö, joka viihtyi tyttöjen sijaan veljien ja pihapiirin poikien kanssa, Eeva-Liisa valottaa taustaansa.

Elämää rohkealla asenteella

Ennakkoluuloton ja rohkea asenne on kantanut Eeva-Liisaa tähän päivään asti. Elämä on tarjonnut sekä hyviä että huonoja hetkiä. Jälkimmäisten Eeva-Liisa ei ole antanut lannistaa.

− Olen pärjännyt hyvin, kiitos itsetuntoni ja vahvan luonteeni. Olen edelleen poikatyttö, vanhemmassa painoksessa. Ajatusmaailmaltani olen nuorekas.

− Olen myös aina tehnyt asioita, jotka ovat tuntuneet itsestäni hyviltä. Uskallus on säilynyt koko elämän.

Eeva-Liisaa kuunnellessa saa vaikutelman, että tällä naisella on varmasti rinnallaan laaja ja värikäs ystäväpiiri. Eeva-Liisan vastaus yllättää täysin.

− Olen ollut eron jälkeen yksin seitsemän vuotta. Sydänystäviä minulla ei ole. Kaksi läheistä ystävää on kuollut. Koen, ettei minua hyväksytä täyspainoisesti sellaisena kuin olen, tai minuun ei haluta tutustua. En tiedä, ehkä se johtuu siitä, etten ole pinnallinen.

Ulkopuolinen

Eeva-Liisa on miettinyt moneen kertaan, miksi hän on jäänyt sosiaalisten piirien ulkopuolelle. Pitääkö kuusikymppisen naisen sulautua tiettyyn muottiin, jotta hän tulee hyväksytyksi? Tälle tielle Eeva-Liisa ei suostu lähtemään.

− Rakastan olla nainen! Olen aina pitänyt kunnostani hyvää huolta ja huolehtinut ulkonäöstäni. En suostu vanhenemaan ennenaikaisesti, elän niin täysipainoisesti kuin kroppani ja järkeni sallivat.

Omissa nahoissaan Eeva-Liisa siis viihtyy. Näyttävä ja itsevarma kanssasisko sen sijaan tuntuu olevan naisille jonkinlainen uhka.

Kuten niille entisille ystävättärille, jotka eivät enää kutsu Eeva-Liisaa pariskuntien yhteisiin illanviettoihin. Ikään kuin eronnut nainen tulisi automaattisesti vokottelemaan ystäviensä miehiä.

− Jotkut naiset kai tuntevat rinnallani huonommuutta. Tai heidän suhteensa ei ole vakaalla pohjalla, ja vapaa nainen on siksi vaarallinen.Kenties edustan sellaista, mitä he itse haluaisivat olla, Eeva-Liisa huokaa.

− Tässä iässä on vaikeaa solmia uusia ystävyyssuhteita. En oikein tiedä, minne mennä. Mutta olen avoin uusille asioille.

Kaikella on tarkoitus

Tilanteesta huolimatta Eeva-Liisa kulkee eteenpäin pää pystyssä. Iloa elämään tuovat muun muassa viisi lastenlasta sekä muutama miespuolinen ystävä ja heidän kanssaan käydyt mielenkiintoiset keskustelut.

− Olen ajatellut, että sillä on tarkoitus, että asiat ovat juuri näin. Nyt minulla on oikeasti aikaa esimerkiksi maalata ja kirjoittaa. En ole riippuvainen muista, enkä kadehdi ketään tai mitään.

Eeva-Liisa painottaa, ettei hänen elämäntyylinsä ole esimerkki, jota kaikkien pitäisi noudattaa. Kukin löytää onnen ja tasapainon tavallaan.

− Itse olen joutunut katsomaan syvälle peiliin ja toteamaan, että minä olen tällainen; nainen, joka on niin sanotusti persoonallisuus. Ihmisen tulee elää oman mielensä mukaan, ei toisten. Kun viihtyy omissa nahoissaan, se näkyy ulospäin ja vaikutus kyllä leviää ympäristöön.

− Mietiskelen ja meditoin sekä yritän löytää asioista hyvät puolet. Niiden päälle alan rakentaa, näillä mennään. Huonoissa energioissa ei kannata rypeä, siitä saa ryppyjä ihoon ja sieluun. Ennakkoluulottomuus vapauttaa ja rikastuttaa, Eeva-Liisa päättää.

Eeva-Liisan kolme avainsanaa

Rohkeus

− Ole rohkeampi tekemään omassa elämässäsi tietoisia muutoksia. Valittamisen kierre kannattaa yrittää katkaista, sillä sen vangiksi jää helposti. Positiivisuuden myötä oma elämänlaatu paranee roimasti.

Hyväksyntä

− Olen harjoitellut hyväksyntää vuosikymmenien ajan. Puolitoista vuotta Afrikassa avasi silmäni ymmärtämään, että meidän tulisi yrittää hyväksyä toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat. Se ei ole aina helppoa.

Itsetunto

− Terve, hyvä itsetunto on perusta kaikille asioille. Olkoon kukin minkälainen tai minkä ikäinen tahansa, mielestäni elämän tarkoitus on oppia kasvamaan ja kehittymään ihmisenä, jollaisena tänne on syntynyt.

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja