Lori julkaisi listan kotiäitiyden "eduista" lapselle – sai nettivihat niskaansa: "Voisitko olla typerämpi?"

"Pitäisikö äideillä olla työuria?", kysyi Lori Alexander Twitterissä – ja sai muiden vihat päälleen ymmärrettävästä syystä.

"Muistan sinut, lapseni" – tähän videoon jokainen äiti voi samaistua! 

– Pitäisikö äideillä olla työuria, kysyy Lori Alexander Twitterissä.

Lori jakoi kysymyksensä tueksi taulukon, johon oli listannut uraäitien ja kotiäitien eroja. Listassaan hän on selvästi sitä mieltä, että kotiäidit ovat uraäitejä parempia äitejä lapsilleen.

Taulukkonsa Lori päättää todeten, että uraäidin elämä "on hajoamassa palasiksi eikä hän tunne olevansa hyvä vaimo tai äiti". Kotiäidin elämä sen sijaan on "tyydyttävää", ja mies ja lapsetkin ylistävät äitiä ja tämän ihanuutta.

Tältä taulukko näytti

Uraäiti
Kotiäiti
Pois kotoa tuntikausia joka päiväKotona koko päivän
Lapset muiden kanssaLapset hänen kanssaan
Tulee kotiin uupuneena
Lepää, kun lapset ovat päiväunilla
Ruoka on yleensä pikaruokaa tai mikrotettua
Ruoka tehdään alusta alkaen itse, se on ravintorikasta ja herkullista
Lukee kirjaa lapsilleen ennen nukkumista
Lukee lapsilleen, pelaa pelejä, kurittaa, opettaa Jeesuksesta koko päivän ajan
Viikonloput ovat siivoamista ja shoppailua
Viikonloput vietetään rannalla/puistossa
Liian väsynyt ollakseen intiimi aviomiehensä kanssa
Intiimisti aviomiehensä kanssa usein

Näkemykset eivät innostaneet

Kuten arvata saattaa, Lorin näkemykset eivät innostaneet kaikkia.Taulukko koettiin tuomitsevana ja hölmönä; naisen kykyjen lisäksi se aliarvioi miehen kykyä tehdä asioita perheensä puolesta. 

– Rakas Lori, kun seuraavan kerran teet kaavion, mikset keskittyisi rohkaisemaan kaikkia naisia sen sijaan, että häpäiset niitä, jotka tekevät asiat eri tavalla kuin sinä. Uskon, että tyttäresi, miniäsi ja tyttärentyttäresi hyötyisivät tästä, käyttäjä VenaAnn Kotansky sanoo ja toteaa vielä rukoilevansa Lorin puolesta, koska tämä "selvästi tarvitsee sitä".

– Voisitko olla seksistisempi tai typerämpi? nimimerkki whedongeek sanoo ja kertoo omaavansa paitsi tohtorin tutkinnon, myös tekevänsä hyväntekeväisyyttä ja huolehtivansa silti perheestään hyvin.

Moni kotiäiti on myös ilmaantunut kommentoimaan, ettei listassa ole paljoakaan totuutta; esimerkiksi kohtaa, jossa äitikin nukkuu päiväunet, pidetään pelkkänä haavekuvana.

– Olet hukassa. Kiipeä takaisin aikakoneeseesi ja poistu siitä 60 vuotta sitten, Rebecca Renner sanoo.

Harvardin yliopiston tutkimuksen mukaan erityisesti työssäkäyvien äitien tyttäret nauttivat paremmista työurista, korkeammasta palkasta ja tasa-arvoisemmista parisuhteista kuin kotiäitien kasvattamat naiset. 

Toisen tutkimuksen mukaan työssäkäyvien äitien tyttäret menestyvät paremmin työelämässä, ja pojat tekevät enemmän kotitöitä kuin kotiäitien lapset.

"Miksei aviomieheni voi jäädä kotiin?"

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Nimimerkki Dr. Gretchen Hansen jopa korjasi Lorin taulukon: hänen versiossaan kumpikin äiti yrittää parhaansa, epäilee joskus kykyjään, rakastaa lapsiaan eikä hänen seksielämänsä kuulu muille. 

– Miksei aviomieheni voi jäädä kotiin, huolehtia lapsista ja tyydyttää minua seksuaalisesti sen jälkeen, kun olen tehnyt koko päivän työtä ammatissa, jota varten opiskelin neljä vuotta korkeakoulussa, Jessica Pug ihmettelee.

Lähteet: Twitter, The Bump

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja