Mainos

Microsoft ei paikannut viruksen saaneita XP-koneita - Miksi?

Ohjelmistojätti Microsoft on jättänyt viimeisimmässä tietoturvapäivityksessään tietoisesti paikkaamatta joitakin Windows-XP -käyttöjärjestelmää käyttäviä tietokoneita. Paikkauksia ei voi laittaa sellaisiin XP-koneisiin, joihin on päässyt tarttumaan rootkit-virus, kertoo BBC teknologiasivuillaan. Rootkit on ovela haittaohjelma, joka hautaa itsensä syvälle Windowsin käyttöjärjestelmään, jotta sitä ei havaittaisi.

Microsoft perustelee toimintaansa sillä, että helmikuussa samankaltaisten päivitysten jälkeen Alueron-rootkitillä saastuneet koneet alkoivat kaatuilla loputtomasti. Windowsin uusin päivityspaketti havaitsee, jos kohdejärjestelmä on saastunut Alueronilla ja pysäyttää tällöin asennuksen.

Windowsin viimeisin päivityspaketti julkaistiin eilen. Jotkut päivityksistä korjaavat haavoittuvuuksia järjestelmän ytimessä, jossa myös rootkitit lymyilevät.

Jos kone on saastunut Alueronilla, se valvoo verkkoliikennettä ja poimii käyttäjänimiä, salasanoja ja luottokorttinumeroita. Se tarjoaa myös hyökkääjille takaoven saastuneisiin koneisiin. Virus huomattiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja se on levinnyt mm. keskustelufoorumien ja krakkeroitujen verkkosivujen kautta.

Jättämällä saastuneet koneet paikkaamatta Microsoft pyrkii välttämään helmikuun tapahtumat, joissa monet ihmiset jäivät kamppailemaan koneensa toimimattomuuden kanssa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka moni ihminen on jäänyt ilman päivityksiä.

Microsoft kehottaa tartunnan saaneita varmistamaan, että heidän koneensa puhdistuvat rootkit-viruksesta. Yhtiö suosittelee käyttämään haittaohjelmien poistoon tarkoitettua työkaluaan tai käyttämään muiden tietoturvayhtiöiden rootkit-paikannusohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.