Mick Schumacherista vireillä herkullista spekulaatiota – Ferrari-pomolta mielenkiintoinen kommentti

Mick Schumacher tekee selväksi: hän haluaa ajaa Ferrarilla kilpaa formula ykkösissä.

Mickin isä Michael teki aikoinaan kovaa jälkeä Ferrarin ratissa ja voitti tallin riveissä viisi seitsemästä kuljettajien maailmanmestaruudestaan. Nyt Ferrarin junioriakatemiaan vuonna 2019 liittynyt Mick, 22, ajaa ensimmäistä kauttaan F1:ssä – Ferrarin voimayksikköä käyttävässä Haas-tallissa.

Monien F1-fanaatikkojen mielissä on pyörinyt unelma siitä, että Schumacher nähtäisiin vielä Ferrarin tallissa – Mickin hahmossa. Mick on toistaiseksi ajanut Ferrarilla useita testejä.

– Kaikella historialla, johon linkittyy Ferrariin ja Schumacheriin se on minusta hyvin erityinen kombinaatio ja jotain, mikä voi toivottavasti virota tulevaisuudessa, Mick herkutteli In the Fast Lane -podcastissa.

Schumacher ei ole F1-debyyttikaudellaan Haasilla erityisesti häikäissyt – parhaana sijoituksena on toistaiseksi Unkarin GP:n 12:s tila. Saksalaisella on tosin aiemminkin ottanut aikaa päästä uudessa sarjassa vauhtiin; 2019 hän esimerkiksi oli ensimmäisellä F2-kaudellaan sarjan 12:s ja seuraavana vuonna hän juhli jo mestaruutta.

Schumacher myös vuorenvarmasti tiedostaa, että Ferrarille ei niin vain hypätä, joskin hänen yhteytensä punaisiin auttaa.

– Tiedän, mitä minun täytyy tehdä, jotta todistan kykyni. He (Ferrarilla) ovat aina pitäneet minua silmällä ja auttaneet monin eri tavoin.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto kuittasi hiljattain RTL:lle ytimekkäästi mutta mielenkiintoisesti kysymyksen Schumacherin mahdollisesta olemisesta ehdolla Ferrarille vuodeksi 2023.

– Voi olla, Binotto heitti.

Ferrari-kuljettaja Charles Leclercin sopimus ulottuu kauden 2024 loppuun, mutta Carlos Sainzin nykyinen kontrahti päättyy sesonkiin 2022.

RTL spekuloikin herkullisesti Schumacherilla ja Ferrarilla. Se tulkitsi Binotton vahvistaneen, että Schumacher on Ferrarin mahdollisten kuljettajien listalla kaudeksi 2023.

Lue myös:

    Uusimmat