F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen paikalle harvinaisen kova tunku – Ferrarin superlupaukset kiinnostavat nyt asiakastiimejä: "Sanoisin siihen kyllä"

0:30
Mick Schumacher pääsi jo viime kaudella testaamaan Ferrarin F1-autoa Bahrainissa.

Ferrarin junioriakatemiasta nousemassa olevat superlupaukset ovat laittaneet vipinää italialaistiimin F1-asiakkaiden keskuudessa. Alfa Romeo saattaa saada yhden lupauksen riveihinsä jo ensi kaudella eikä myöskään Haas-talli tyrmää enää näiden kiinnittämistä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Formula 2 -sarjan tämän hetken kärkinelikosta peräti kolme kuuluu Ferrarin suojatteihin. Venäläinen 20-vuotias Robert Shwartzman on noussut nopeasti huipulle myös F2:ssa voitettuaan viime vuonna Formula 3 -luokan mestaruuden.

Toista kauttaan sarjassa ajava brittikuski Callum Ilott on toisena ja saksalaisen F1-legendan Michael Schumacherin poika Mick Schumacher neljäntenä. Kummatkin ovat 21-vuotiaita.

Näistä Shwartzman ja Schumacher ovat erityisen kiinnostavia Ferrarin silmissä. Italialaistiimillä on F1-sarjassa kaksi asiakastiimiä, Alfa Romeo ja Haas, jotka toimivat hyvinä kasvualustoina matkalla kohti isoa unelmaa. Esimerkiksi Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on povannut Schumacherin testaavan F1-autoa vielä ennen kauden loppua.

Mick Schumacherin setä Ralf Schumacher uskoo, että Alfa Romeolla saattaisi olla ensi kaudella paikka auki yhdelle lupaukselle. Entinen F1-kuski näkisi jo kaudella tilanteen, jossa Kimi Räikkönen, Antonio Giovinazzi tai jopa molemmat saisivat väistyä kauden jälkeen.

– Kaikki tietävät Ferrarin ja Alfa Romeon läheisistä suhteista. Olisi järkeenkäypää laittaa tulokas sinne, Schumacher vihjaa Skyn saksankieliselle kanavalle.

– Uskon myös, että he katselevat kahta uutta kuskia: kokenutta ja lupaavaa kuskia. Ehkä heillä on jo neuvottelut käynnissä (Nico) Hülkenbergin kanssa, Ralf Schumacher toteaa.

Paikka auki jopa kolmelle Ferrari-juniorille?

Nico Hülkenberg pääsi ajamaan kahtena kisaviikonloppuna Racing Pointin autolla Sergio Perezin oltua sivussa koronavirustartunnan takia. Saksalaisen nimi nousi hyvien otteiden takia jälleen esiin kuskimarkkinoilla, vaikka viime syksynä hänelle ei löytynyt mistään tilaa Renault-lähtönsä jälkeen.

Hülkenberg, 33, yhdistettiin tuolloin vahvasti Haas-tiimiin, joka kuitenkin päätti melkoisena yllätyksenä jatkaa vielä neljännelle kaudella hankaluuksia aiheuttaneen kuskikaksikkonsa Romain Grosjeanin ja Kevin Magnussenin kanssa. Nyt tiimi on mahdollisesti hankkiutumassa kummastakin eroon, mikä toisi lisää paikkoja tarjolle.

Haas on suhtautunut viime vuosina penseästi mahdollisuuteen ajattaa tiimissään Ferrarin juniorikuskeja. Nyt tarjolla on kuitenkin niin mielenkiintoisia nimiä, että tallipomo Günther Steiner on joutunut kääntämään kelkkansa. Yksi houkutin voisi olla hinnanalennus Ferrarin moottoreihin.

– Sanoisin siihen kyllä, Steiner toteaa suoraan tanskalaiselle Ekstra Bladetille.

– Kuten sanoit, heillä on monta kiinnostavaa lupausta Formula 2:ssa. En kuitenkaan tiedä mitään ilmaisista moottoreista. Ehkä pitäisi lähettää sinut neuvottelemaan niistä, Steiner naurahti tanskalaistoimittajalle.

Ralf Schumacher näkisi mahdolliseksi, että ensi kaudella F1-sarjasta löytyisi paikat sekä Mick Schumacherille, Robert Shwartzmanille kuin Callum Ilottillekin. Silloin heitä riittäisi esimerkiksi yksi Alfa Romeolle ja kaksi Haasille.

– Ferrari haluaa löytää paikat kolmelle juniorilleen, joten tämä olisi looginen vaihtoehto, Ralf Schumacher sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja