Michael Schumacherin perintö haihtumassa surullisesti ilmaan: onko Mick-pojasta täyttämään Sebastian Vettelin jättämää aukkoa? – "Merkit ovat hyvät"

F1-asiantuntijalle Vettelin lähtö Ferrarilta tuli tietynlaisena sokkina – korvaaja saatetaan julkistaa piankin 5:14
C Moren asiantuntija Toni Vilander piti Sebastian Vettelin lähtöä Ferrarilta isona sokkina. Hän uskoi seuraajan selviävän pian.

Nelinkertaisen F1-mestarin Sebastian Vettelin lähtö tarkoittaisi samalla, että tulevalla kaudella sarjassa ei todennäköisesti nähtäisi ainuttakaan saksalaiskuljettajaa. Ellei sitten Schumacherin perheestä ole jälleen pelastajaksi.

Ennen Michael Schumacherin tuloa F1-sarjaan loppukaudesta 1991 Saksalla ei ollut ainuttakaan omaa kuljettajaa sarjassa. Edellisenä vuonna Bernd Schneider oli vielä kisannut Footwork-tallissa, mutta muuten maan vahva perinne oli kuivunut täysin kokoon.

Schumacher kuitenkin toi mukanaan ennen näkemättömän hypen, kun saksalaisfanit kansoittivat Hockenheimin ja Nürburgringin lisäksi myös esimerkiksi Belgian Span kisakatsomot.

Myös uusi sukupolvi kuskeja kasvoi vähitellen F1-kuskin mittoihin. Kaudella 2010 kolmasosa sarjan kuskeista oli jo saksalaisia, kun mukana olivat Schumacherin lisäksi, uusi maailmanmestari Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Nico Hülkenberg, Adrian Sutil, Nick Heidfeld ja Timo Glock.

Rosbergin lopetettua vuonna 2016 ja Hülkenbergin jäätyä ilman tallipaikkaa viime kauden jälkeen sarjaan jäi enää Vettel. Eikä Saksa ole pystynyt järjestämään myöskään omaa F1-osakilpailuaan.

RTL-kanavan asiantuntija Ralf Schumacher myöntää tilanteen surulliseksi.

– F1-historiassa on aina ollut vaiheita, jolloin jotkut maat ovat olleet erittäin vahvoja.

– Saksalaiset hyötyivät valtavasti veljeni käynnistämästä hypestä – niin markkinoinnissa, televisiossa kuin kisakatsojissa, Ralf Schumacher toteaa.

– Se on muuttunut vähän. Emme tunne sitä enää, hän jatkaa.

Toivo lepää Mick Schumacherissa

Tällä hetkellä hype on valloillaan Britanniassa, josta on tullut viime vuosina lukuisia nuoria kuljettajia Lewis Hamiltonin esimerkin innoittamana. Saksassa sen sijaan koko moottoriurheilukenttä on sekaisin.

– Olen puhunut jo kahdeksan vuotta siitä, että meillä on valtavia ongelmia. Se alkaa kartingista. Meillä ei ole juuri lainkaan kartingratoja jäljellä, joten kartingkuskeja tulee vähemmän ja vähemmän, Schumacher sanoo.

– Jos sinulla ei ole taimia, et pysty kasvattamaan puita. Niin on käymässä meille, hän vertaa.

Saksan toivo lepää edelleen Schumacherin perheen varassa. Michaelin poika Mick Schumacher kolkuttelee F1-sarjan portteja noustuaan Formula 2 -sarjaan.

– Mick on osoittanut, että hän osaa ajaa autoa. Ei hän muuten olisi Formula 3 -mestari, sanoo Ralf-setä.

– Hänen ei välttämättä tarvitse voittaa, mutta viiden tai kolmen kärjessä hänen on oltava. Hänelle ei kuitenkaan pitäisi asettaa liikaa paineita.

– Tähän asti merkit ovat hyvät. Hän on myös Ferrarin juniori, joten hänellä on kaikki mahdollisuudet, Ralf Schumacher näkee.

Lue myös:

    Uusimmat