Mick Schumacher kieltäytyi vastaamasta isäänsä koskevaan kysymykseen – iloitsi Kimi Räikköseltä saamistaan vinkeistä

F1-debyyttiinsä valmistautuva Mick Schumacher on ollut Bahrainissa täysin erilaisen huomion keskipisteenä kuin aiemmalla urallaan pikkuluokissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F2-sarjan mestaruuden viime kaudella voittanut 22-vuotias saksalainen ajaa alkavalla kaudella Haas-tallin väreissä. Hänen mielestään on hauskaa ajatella, että jotkut nykykuljettajista ovat pian ajaneet kilpaa sekä häntä että hänen Michael-isäänsä vastaan.

Tällaisia kuljettajia ovat Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Segio Pérez ja Daniel Ricciardo.

Heistä Räikkönen, 41, debytoi F1-sarjassa jo 20 vuotta sitten ja korvasi 7-kertaisena maailmanmestarina eläköityneen isä-Schumacherin Ferrarilla kauden 2006 jälkeen. Räikkönen on yhä viimeisin Ferrarilla mestaruuden voittanut kuljettaja vietyään MM-tittelin nimiinsä heti ensimmäisellä yrityksellään 2007.

Alonso, 39, puolestaan päätti Schumacherin viiden mestaruuden putken oltuaan ykkönen 2005 ja 2006.

Hamilton, 36, joka nousi viime kaudella Schumacherin rinnalle seitsemään maailmanmestaruuteen, taas korvasi Schumacherin Mercedeksellä kauden 2012 jälkeen, kun saksalaismestari eläköityi toistamiseen, lopullisesti.

– On kiva nähdä, mitä radalla tapahtuu. En juuri ajanut heidän kanssaan testeissä, koska olin pääasiassa radalla muiden kuljettajien kanssa. Kimin kanssa ajoin, ja tunnen Kimin aika hyvin radalta. Hän on aina erittäin mukava, ja on mukava jutella hänen kanssaan, saada tietoa ja vinkkejä sieltä täältä, Mick Schumacher sanoi.

Nuoren Schumacherin kohdalla on puhuttu jo pitkään siitä, minkälaisen taakan hänen isänsä menestys aiheuttaa hänen hartioilleen. Schumacher joutui jo Bahrainissa kohtaamaan kysymyksiä isästään, jota ei ole nähty julkisuudessa joulukuussa 2013 sattuneen lasketteluonnettomuuden jälkeen.

Kysymyksen siitä, mitä isä mahtaa ajatella poikansa debyytistä, Schumacher kieltäytyi vastaamasta.

– Tuo on yksityinen kysymys, enkä aio vastata siihen.

Schumacherin perhettä on nähty monesti varikolla hänen tukenaan, mutta Bahrainissa he eivät ole paikalla.

– Minulla on oma ryhmä ympärilläni, ja olen varma, että hoidamme kunnialla ensimmäisen F1-kilpailuni.

Lue myös:

    Uusimmat