Mick Schumacherin nousu sai kilpakumppanin vihjailemaan vilpillä – tallipomo edelleen katkera: "Ne kommentit eivät olleet asiallisia"

0:43
Mick Schumacherin F1-ura alkoi pahalla virheellä Bahrainissa.

F1-sarjaan nousseen Mick Schumacherin ura on noudattanut joka luokassa samaa kaavaa: ensin hän on tarvinnut vuoden totutteluun, ja lopulta toisella kaudella hän on noussut sensaatiomaisesti mestaruuteen. Kaikki eivät ole sulattaneet tätä oppimiskykyä.

22-vuotias Schumacher liittyi Haas-tallin F1-kuljettajaksi voitettuaan sekä F2- että F3-mestaruudet. Hänen nousuaan on seurattu erityisen tarkasti isänsä Michael Schumacherin legendaarisen maineen takia. Odotukset ovat kovat, mutta samalla Formula 1 on halunnut innokkaasti saada toisen polven Schumacherista vetävän nimen huipulle.

Tämä on saanut aikaan myös salaliittoteorioita nuorukaisen suosimisesta. Yksi esimerkki tuli syksyllä 2018, kun kuumaverinen kilpakumppani Dan Ticktum ihmetteli ääneen Schumacherin kisakunnon äkillistä käännettä kesken F3-kauden. Tämä oli saavuttanut 14 ensimmäisessä kisalähdössä vain kaksi kolmossijaa, mutta kauden lopussa tuli peräti kahdeksan voittoa 12 kisassa.

– ”Mielenkiintoinen”, on sana, jolla kuvailisin heidän (Prema-tallin) vauhtiaan, ja olen varma, että monet F3-varikolla yhtyvät siihen, Ticktum tokaisi Instagram-päivityksessään vuoden 2018 Saksan kisaviikonlopun jälkeen.

Schumacherin jälkeen sarjan kakkoseksi sijoittunut Ticktum kuitenkin veti myöhemmin sanojaan takaisin toteamalla, ettei uskonut Preman sortuneen mihinkään laittomuuksiin Schumacherin tai tämän tallikaverin Robert Shwartzmanin autojen kanssa.

”Kommentit eivät olleet asiallisia”

Prema-tallia johtanut Rene Rosin muistaa hyvin, kuinka kovilta syytöksiltä Ticktumin sanat tuolloin tuntuivat.

– Ne kommentit eivät olleet asiallisia, Rosin sanoo nyt Motorsport-Totalin mukaan.

– Jos joku olisi halunnut kyseenalaistaa auton tai moottorin laillisuuden, he olisivat voineet protestoida mistä tahansa. Kukaan ei kuitenkaan tehnyt sitä, Rosin jatkaa.

Rosinin mukaan Schumacherin nopea oppiminen hämmästytti myös Premalla.

– Hän taisteli koko ajan kärkisijoista, muttei koskaan tuonut sellaista tulosta kuin olisi tarvittu.

Lopulta rentous löytyi ensimmäisten onnistumisten jälkeen.

– Sanoimme hänelle: ”Mick, mene vain kisa kerrallaan, älä ajattele mestaruutta. Jos alat miettiä sitä, se muuttuu vaikeammaksi”. Voitimme mestaruuden, koska Mick teki hienoa työtä.

Nöyrä Mick ei kuvittele itsestään liikoja

Rosin povaa Schumacherille loistavaa tulevaisuutta myös F1-sarjassa. Haasilla on tällä hetkellä sarjan heikoin auto, mutta silläkin on mahdollisuus todistaa olevansa ajopaikan arvoinen.

1:06
Mick Schumacher todisti olevansa kova kilpailija F2-sarjassa.

– Itsekritiikki on yksi hänen hienoimmista ominaisuuksistaan. Hän ei ole koppava tai ajattele olevansa aina oikeassa.

– Hän on kova tekemään työtä. Hän tekee sitä niin kauan, että ymmärtää kaiken ja saa siitä kaiken irti, Rosin kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja