Michael Schumacher osasi motivoinnin – näin Briatore muistelee aamuyön uurastusta

1:54
Videolla Mika Häkkinen muistelee Michael Schumacherin perintöä.

Eilen 50 vuotta täyttänyt Michael Schumacher pystyi ajovuosinaan motivoimaan tallinsa väen työskentelemään ennennäkemättömällä tavalla, kertoo ex-tallipäällikkö Flavio Briatore.

Briatore ja Schumacher työskentelivät yhdessä Benetton-tallissa vuosina 1991–95. Schumacher voitti kaksi ensimmäistä maailmanmestaruuttaan juuri Benettonilla.

– Kuljettajana Michaelin perintö on kaikkien täydellinen motivointi. Hän oli ensimmäisenä osoittamassa kaikille kovaa työntekoa. Michael oli kuin tallipäällikkö. Hän vieraili tallin tehtaalla jatkuvasti. Hän oli siellä eri osastoilla keskustelemassa ihmisten kanssa, kun autoa valmisteltiin seuraavaan kisaan. Sieltä tuli motivaatiota, Briatore kertoo F1-sarjan haastattelussa.

 Briatoren mukaan Schumacherin synnyttämän motivaation myötä tallin väki oli valmis kovaan uurastukseen.

– Muistan kun olin Benetton-tallin tehtaalla kahdelta tai kolmelta aamuyöllä ja kaikki olivat siellä töissä. Sitä ei tehty rahan takia, vaan koska haluttiin tehdä Michaelille paras mahdollinen auto. Tiesimme, että jos Michaelilla on paras auto, niin voitamme kisan. Ei kenen tahansa kuljettajan takia olla aamukahdelta töissä. Michaelin takia se oli merkityksellistä, että uudet osat olivat autossa seuraavassa kisassa, Briatore muistelee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja