Nico Rosbergilta kursailematon tarina Michael Schumacherin juonittelusta – kaksikon ex-pomo vastarintaan: "Yllättyisin, jos tuo olisi totta"

Mercedeksen F1-tallin entinen toimitusjohtaja Nick Fry hämmästelee Nico Rosbergin puheita Michael Schumacherista

Saksalaiset Rosberg ja Schumacher toimivat kolmen kauden ajan tallitovereina, kun Mercedes palasi F1-sarjaan kaudeksi 2010. Rosberg on sanonut, että hän sai F1-legendalta inspiraatiota, mutta on puhunut myös Schumacherin psykologisesta pelistä ja sen aiheuttamasta häiriöstä. 

Rosberg on kutsunut Schumacheria "Herra Hämäykseksi". Rosbergin kertoman mukaan Schumacher muun muassa linnoittautui tiimitilojen vessaan aivan Monacon aika-ajojen alla, eikä vastannut toilettiin halunneen Rosbergin koputteluun. 

– Sain tehtyä asiani, mutta paniikki vaikutti aika-ajooni. Kun olin öljyämpäri käsissäni, ovi aukesi ja Michael tuli ulos. Kun hän pääsi huoneesta, hän alkoi kävellä nopeasti, sillä hän tiesi, että aika-ajot olivat käynnistymässä, Rosberg selitti. 

Fry, joka työskenteli kaksikon kanssa, on kommentoinut Rosbergin väitteitä Flat Chat -podcastissa. 

– En tiedä onko tuo totta, mutta yllättyisin, jos olisi. Monet ovat luonnehtineet Michaelia saksalaispelkuriksi, joka teki kaikenlaisia temppuja. Voin todeta rehellisesti, etten nähnyt tuollaista. 

– Minä näin vain loistavan tiimipelaajan. Hän ymmärsi sen, että jos hän haluaa menestyä, hänen on saatava kaikki suoriutumaan huipputasolla. Ja tämän takia hän saavutti valtaisaa menestystä pitkällä aikajänteellä, Fry kommentoi. 

Entinen Mercedes-pomo ei nähnyt mitään pelejä kuskiensa välillä. 

– Itse asiassa päinvastoin. Mielestäni Michaelilla oli lähes isällinen suhtautuminen (Rosbergiin). 

Seitsenkertainen mestari Schumacher päätti F1-uransa lopullisesti kauden 2012 päätteeksi. Hänen tilalleen tuli Lewis Hamilton, joka on ajanut Mercedeksellä viisi kuljettajien MM-titteliä. 

Lähde: f1i.com

Lue myös:

    Uusimmat