Sebastian Vettel paljastaa: "Kysyisin nyt Michael Schumacherilta monia asioita"

Ferrarin Sebastian Vettel tunnustaa, että hän voisi tarvita nyt seitsemänkertaisen F1-maailmanmestarin, saksalaismaanmiehensä Michael Schumacherin neuvoja. Vettelin asema maailmanmestaruustaistelussa on käynyt tukalammaksi, kun Mercedeksen Lewis Hamilton on onnistunut kiskomaan häneen 40 pisteen etumatkan ja kautta on jäljellä kuusi kisaa.

Nelinkertainen maailmanmestari Vettel puhui Schumacherista Auto Bildin haastattelussa.

– Jos hän olisi terve, kysyisin häneltä monia asioita, Vettel sanoi.

– En erityisesti siitä, miten ajaa, vaan enemmän asioista taustoilla. Tiimityöstä, F1-politiikasta. Hänellä on paljon kokemusta ajaltaan Ferrarin leivissä, Vettel jatkoi.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen ilmoitti kuulleensa Vettelin Schumacher-kommenteista ja oli ymmärtäväinen.

– Hän kuulemma toivoo, että voisi pyytää neuvoa Michael Schumacherilta, ja ymmärrän hyvin miksi. Michael teki läheistä yhteistyötä tallin johdon ja insinöörien kanssa ja tiesi, miten tiimistä saatiin paras irti. Näyttää siltä, että Vettel on menettänyt hieman uskoaan siihen, että talli pystyisi tukemaan häntä tarvittavalla tavalla, Häkkinen kirjoitti Unibetin kolumnissaan.

– Kun kuljettaja alkaa murehtia auton ulkopuolisia asioita, se saattaa vaikuttaa negatiivisesti keskittymiseen. Jos Vettel aikoo voittaa mestaruuden, hänen täytyy pitää mielensä täysin kirkkaana.

Michael Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa joulukuussa 2013. Syyskuussa 2014 hän pääsi kotihoitoon, ja häntä on varjeltu julkisuudelta.

Lue myös:

    Uusimmat