Ex-manageri vastusti Michael Schumacherin paluuta – "Sanoin hänelle: Ole kiltti, älä tee sitä"

F1-sarjan seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin entinen manageri Willi Weber kertoo olleensa vastaan tämän päätöstä palata kilparadoille Mercedes-tallissa.

Schumacher päätti uransa kuninkuusluokassa vuonna 2006 Ferrarilla, mutta pyörsi päätöksensä ja palasi ratin taakse Mercedeksellä kaudella 2010.

Kolme kautta saksalaistallissa jatkunut ura ei kuitenkaan enää tuottanut kummoista menestystä. Weber kertoo myös olleensa eri mieltä Schumacherin kanssa paluun mielekkyydestä.

– Sanoin hänelle, että ole kiltti ja älä tee sitä. Voit vain hävitä. Hän oli seitsenkertainen maailmanmestari, jolla ei ollut mitään todistettavaa. Hän halusi kuitenkin ajaa, mutta sen hän saisi tehdä ilman minua, Weber kertoi saksalaiselle Abendzeitung-sanomalehdelle.

Weber kiistää, että erimielisyys Mercedes-sopimuksesta olisi ajanut kaksikon välirikkoon.

– Meillä oli edelleen sopimus vuoteen 2014 asti, mutta en vain halunnut enää kiertää maailmaa. Elämässä kaikella on aikansa. Erosimme ystävinä, jonka jälkeen keskustelimme yhdessä vielä satoja kertoja puhelimessa ja kahvikupin äärellä, Weber sanoi.

Viisi vuotta sitten vakavasti lasketteluonnettomuudessa loukkaantunut Schumacher täyttää huomenna torstaina 50 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat