Paljastus Michael Schumacherista: oli lopettaa F1-uransa jo ennen mestaruuksia – "Hän muuttui sen jälkeen"

Benettonin tallipäällikkönä Michael Schumacherin uran ensimmäisinä mestaruusvuosina toiminut Flavio Briatore kertoo RTL:lle, että Schumacher harkitsi vakavasti uransa lopettamista Ayrton Sennan kuoleman jälkeen.

Schumacher voitti uransa ensimmäisen MM-tittelinsä kaudella 1994. Samana vuonna Senna menehtyi traagisesti San Marinon osakilpailussa. Schumacher voitti kyseisen kilpailun.

– Schumacher oli autolla ajamisen Pavarotti. Hän muuttui Ayrton Sennan kuoleman jälkeen. Hän harkitsi vakavasti moottoriurheilun lopettamista, Briatore sanoi.

– Hän jatkoi sitä meidän onneksemme. Damon Hill ei ollut mestaruuskuljettaja. Hän sekoitti kaiken kokonaan, Briatore jatkoi.

Saksalaiskuljettaja voitti mestaruuden Benettonilla myös seuraavana vuonna 1995. Talli saavutti tuolloin myös valmistajien mestaruuden. Monet eivät odottaneet tallilta kummoisia ennen ensimmäistä mestaruutta, mutta Briatoren mukaan Schumacher nosti heidät huipulle.

– Se oli totuus, että meillä ei ollut varaa palkata hyvää kuljettajaa, maailmanmestaria, tähteä. Kaikki vain nauroivat meille. Sen takia meidän piti etsiä kykyjä. Olimme uhka vakiintuneille F1-talleille. T-paitavalmistaja, joka voittaa kaikki legendat. He valittivat meistä jatkuvasti, mutta kun he näkivät Michaelin ajavan, olivat he kaikki hiljaa, Briatore päätti.

Formula ykkösten tämän kauden seuraava osakilpailu on vuorossa 17. marraskuuta Interlagosin radalla ajettavalla Brasilian GP:llä.

Lue myös:

    Uusimmat