Meyer Turku luovutti hulppean jättiristeilijän: "Yksi innovatiivisimmista Turussa rakennetuista laivoista"

Meyerin Turun telakka luovutti uuden risteilyaluksen Costa Smeraldan tänään italialaiselle Costa Cruisesille. 180 000 bruttovetoisuustonnin alus seilaa huomenna kohti Barcelonaa.

Aluksen piti alunperin valmistua lokakuun puolivälissä, mutta luovutus myöhästyi lähes kahdella kuukaudella.

Nyt Turun telakalta arvioidaan, että Smeralda on yksi kaikkein innovatiivisimpia ja ehkä myös kauneimpia Turussa rakennettuja laivoja.

Ainakin Costa Smeralda on yksi askel eteenpäin lng:n käytölle risteilylaivoissa.

– Olimme ensimmäisten joukossa panostamassa lng:hen ja asettamassa näin uutta suuntaa koko sektorille. Costa Group on investoinut viiteen uuteen lng-alukseen osana panostustamme kestävään turismiin, Costa Cruisesin toimitusjohtaja Neil Palomba sanoo.

Costa Smeralda on yksi ensimmäisistä lng-käyttöisistä matkustajalaivoista maailmassa. Lng:n käyttö poistaa pienhiukkaset ja rikkioksidit kokonaan laivan päästöistä ja vähentää typen oksidien ja hiilidioksidin määrää.

Aluksen erikoisuuksiin kuuluu muun muassa sen keskellä sijaitseva Colosseo, kolmen kannen avoin esiintymisalue. Päivittäinen juomavesi tuotetaan suoraan merivedestä suolanpoiston avulla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja