Mainos

Metsäteollisuuden lakko näyttää todennäköiseltä

Mekaanista metsäteollisuutta ja puusepänteollisuutta ensi maanantaiaamuna uhkaava lakko näyttää todennäköiseltä. Mikäli lakko toteutuu, sen piirissä on 30 000 työntekijää.

SAK:laisen Puu- ja erityisalojen liiton ja työnantajien väliset neuvottelut valtakunnansovitelijan toimistossa katkesivat tänään illansuussa. Sovittelun jatkamisesta ei ole sovittu mitään.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan sovinnon edellytykset käytiin tiistaina tarkkaan läpi, mutta niitä ei löytynyt. Osapuolet kiistelevät sekä palkankorotusten määrästä että toteuttamistavasta. Edistystä on tullut lähinnä joissakin tekstikysymyksissä.

- Kiista on vaikea sovitella, sillä joulukuussa solmittu tulosopimus on niin kattava ja siihen on niin voimakkaasti sitouduttu, Salonius kertoi.

Puuliitto on kutsunut hallituksensa koolle huomiseksi. Liitto oli varautunut kutsumaan valtuustonsa koolle perjantaiksi, jos hallitus olisi saanut käsiteltäväkseen sovintoesityksen ja pitänyt sitä hyväksyttävänä.

Työtaistelu-uhka koskee mekaanisessa metsäteollisuudessa yhdeksää ja puusepänteollisuudessa kolmeatoista yritystä. Lakon kohteena olevat yritykset ovat Metsäteollisuuden ja Puusepänteollisuuden liiton suurimpia jäsenyrityksiä.

Mekaanisessa metsäteollisuudesta mukana ovat mm. Finnforestin ja Schauman Woodin kaikki sahat ja tehtaat ja puusepänteollisuudesta Iskun kaikki tuotantoyksiköt. Mahdollisen lakon piiriin tulevista työntekijöistä noin 7 500 työskentelee mekaanisessa metsäteollisuudessa ja noin 3 000 puusepänteollisuudessa. Itse sopimusten piirissä on noin 30 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.