Mainos

Metsästäjäliitto haluaa lisää suurpetojen kaatolupia

Suomen Metsästäjäliitto haluaa lisätä reippaasti suurpetojen metsästystä. Liiton mielestä karhukanta on päässyt kasvamaan jo liian suureksi. Vaatimusten toteutuminen laskisi sekä karhu- että susikantaa. Ministeriössä metsästäjien vaatimuksille ei ainakaan tänään lämmetty.

Maa- ja metsätalousministeriö päättää tulevan jahtikauden karhu- ja susiluvista elokuun alkuun mennessä. Tällä hetkellä ministeriö kaavailee enimmäismääräksi noin sataa karhun kaatolupaa, joista noin viidennes on varattu häirikkökarhuille. Kaikki 24 sudenkaatolupaa myönnetään vain häirikkösusien kaatoon.

Metsästäjäliitto taas vaatii 120 karhun kaatolupaa, joista 50 pitäisi varata häiriköille. Susilupia liiton mielestä pitäisi saada tuplasti se, mitä ministeriö on esittämässä.

-Tuon kaltaiset jaottelut eivät vastaa tämän päivän tarpeita millään lailla. Jos puhutaan 50 häirikkökarhusta, niin kyse enemmän politiikan teosta. Meiltä haettujen häirikkökarhulupien määrä on ollut alle kymmenen vuodessa, kommentoi ministeriön neuvotteleva Sami Niemi.

Muutenkin Niemi kummeksuu metsästäjäjärjestön vaatimuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.