Mainos

Metsä-Botnian tehdaspalosta miljoonavahingot

Rauman Metsä-Botnian sellutehtaan tulipalon vahingot nousevat miljoonaluokkaan. Palon syttymissyy on tekninen vika.

Metsä-Botnian sellutehtaalla Raumalla viime yönä syttynyt tulipalo aiheutti arviolta noin miljoonan euron vahingot. Tuli sai alkunsa tehtaan ostohakepuolen kuljettimelta ja levisi kahdelle hakekasalle. Hakekasat sijaitsevat seulomon ja kuorimon välissä tehtaan läheisyydessä.

- Palon syttymissyy on tekninen vika eräässä kuljettimessa, kertoo Rauman aluepalopäällikkö Hannu Koivuviita.

Palon leviäminen tehtaan muihin osiin saatiin estettyä. Tulipalossa tuhoutui hakekuljetin ja muita kuljetinlaitteita. Lisäksi paloi haketta.

Tehtaanjohtaja Kaija Pehu-Lehtosen mukaan palo ei sinällään vaikuta tehtaan muuhun toimintaan, mutta hakkeensyötön estyessä tuotanto hiljenee. Sellun valmistukseen käytettävää haketta tuodaan Rauman-tehtaalle ja sitä valmistetaan itse pölleistä.

Hakesyöttö keittämölle on käynnistetty uudelleen. Pehu-Lehtonen arvelee, että koko tehdas saadaan käyntiin tänään illalla. Päivän aikana selviää myös aineellisten vahinkojen tarkka määrä.

Henkilövahinkoja tulipalo ei aiheuttanut. Palo ei myöskään synnyttänyt myrkyllisiä kaasuja, jotka olisivat vaaraksi asutukselle.

Metsä-Botnian Rauman-tehtaalla valmistetaan klooritonta TCF-sellua. Työntekijöitä vuonna 1996 toimintansa aloittaneella tehtaalla on 167.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.