Metalliteollisuus nousussa

Viennin hyvä veto ja kotimainen kysyntä ovat vahvistaneet tuntuvasti metalliteollisuuden kasvua. Metalli- ja elektroniikkateollisuuden suhdanteet vahvistuvat loppuvuonna elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, kone- ja metalliteollisuudessa sekä metallienjalostuksessa. Koko metalliteollisuuden kysyntä lisääntyy tänään julkistetun suhdannekatsauksen mukaan vientimarkkinoilla ja kotimaassa.

Hitsaaja työssään


Vahvan kotimaisen kysynnän ohella metallin kasvua on vauhdittanut euron kurssi, joka heijastuu tilauskantojen voimakkaana nousuna. Elektroniikka- ja sähköteollisuuden kasvu jatkuu katsauksen mukaan nopeana myös tänä vuonna. Toimialan tilauskanta nousi joulukuun lopussa kolmanneksen suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Viimeisellä vuosineljänneksellä elektroniikka- ja sähköteollisuuden tilaukset lisääntyivät 59 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta.

Myös sähkökoneiden ja -laitteiden sekä instrumenttien tuotannon arvioidaan lisääntyvän. Syynä on kysynnän ennustettu voimistuminen Euroopassa ja loppuvuonna Kaukoidässä.
(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat