Mestarien liigan voittanut Liverpool kerää kehuja – menestyksen taustalla useita tekijöitä

Liverpool palasi mestaruuskantaan – millaisella esityksellä Mestarien liiga päättyi? 16:51
Pääkuvan videolla koko Vilttiketjun keskustelu!

Englantilaisseura Liverpool voitti viime viikonloppuna jalkapallon Mestarien liigan. Huomenta Suomen Vilttiketjussa seuran voittoa analysoivat Elmo-lehden toimittaja Topias Kauhala sekä Viasatin vastaava tuottaja Ville Klinga. 

Liverpol on aina ollut suurseura, mutta pokaalit ovat kiertäneet ajoittain kaukaakin seuraa viime vuosien aikana. Esimerkiksi Liverpoolin managerilla Jürgen Klopilla oli takanaan kuusi peräkkäistä finaalitappiota uraltaan.

Tottenhamia vastaan Liverpool meni nopeasti 1-0-johtoon ja puolusti viisaasti ja tiivisti johtoasemaansa, ja nosti ottelun jälkeen Mestarien liigan pokaalin ilmaan.

– Aikainen maali toi omanlaisen kontekstin siihen. Tottenhamin oli kokeiltava ja etsittävä ratkaisuja ratkaisuja. Liverpool oli sen verran parempi – mitä tahansa Tottenham yritti, Klopp pystyi siihen vastaamaan. Tottenhamilta puuttui laatu, millä Mestarien liigan finaaleita voitetaan ja Liverpool näytti, että se on kasvanut joukkueeksi, mikä pystyy Mestarien liigan voittamaan, Kauhala pohti. 

Klinga näkee, että Liverpoolin menestyksen taustalla on useita tekijöitä.

– Laadukkaat ja omasta mielestäni fiksut hankinnat: Virgil Van Dijk kuuluu varmaan top20-joukkoon maailmassa, Alisson oli tuossakin finaalissa todella tärkeä maalissa ja yläkertahan on ollut aina hyvä. Keskustelu on pyörinyt paljon Klopin persoonassa ja ihmisjohtamisessa, mutta kyllä siellä paljon tehdään pelillisiä asioita, pieniä nyansseja on hiottu hyvin, eli laadukas valmennus. 

Liverpool on kulkenut pitkän matkan takaisin voittavaksi joukkueeksi. 

Kauhala vertaakin seuran urheilujohtamista toiseen englantilaissuurseuraan, Manchester Unitediin. Liverpoolin urheilujohtaminen on ollut jämäkkää ja kilpailuetua on yritetty hakea erinäisistä asioista. 

– Se, miten koko seura tällä hetkellä toimii ja ehkä parhain vertailukohta tähän on se, miten löyhästi Manchester United toimii ja minkälaisiin asioihin siellä satsataan rahaa ja minkälainen urheilujohto on. Esimerkiksi Liverpoolissa on kehitetty, miten dataa käytetään, mikä se koko staffi on siellä, minkälainen koko toimintakulttuuri on siellä, Kauhala kertoo ja jatkaa:

– Pelaajahankinnat ovat olleet erinomaisia täsmähankintoja ja tapa, millä he pelaajia scouttaavat ja rekrytoivat, minkälaisella viisaudella ja rauhalla he toimivat, niin se on vain sellainen seura, että siellä tapahtuu taustalla sellaisia asioita, mitä me emme edes ymmärrettäisi, miten ne johtavat kentälle, jos joku rupeaisi niitä kertomaan. 

Katso pääkuvan videolta, mistä asioista johtuu englantilaisseurojen dominointi seuraturnauksissa!

Lue myös:

    Uusimmat