UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

"Kaikella kunnioituksella Tottenham on ollut vitsi" – Spursilla mahdollisuus muuttaa seuraidentiteettiä, Jürgen Kloppilla alla kuusi finaalitappiota

1:14
Pääkuvan videolla Virkkusen ja C Moren studiotiimin reaktio Tottenhamin voittomaaliin Ajaxia vastaan.

C Moren selostaja Tuomas Virkkunen ennakoi lauantai-illan Mestarien liigan finaalia. 

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Finaalissa kohtaavat Tottenham Spurs ja Liverpool. Molempien seurojen viime vuosien kehityskäyrät ovat olleet nousussa. 

Virkkusen mielestä Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp ansaitsisi jonkun pokaalin siitä työstä, mitä hän on tehnyt seuran peräsimessä, mutta toteaa, että on sääli, kun jompikumpi joukkueista jää ilman pokaalia. 

– Alla on kuitenkin kuusi peräkkäistä finaalitappiota ja se työ, mitä hän on tehnyt Liverpoolissa – se on perkeleen karua, jos tänään tappio tulee. Voittaminen on kuitenkin niin iso asia, että jossain kohtaa se voitto on vain otettava. Pelkästään lähelle pääseminen ei riitä, mutta Kloppin tapauksessa pitää puntaroida sitä, kuinka valtavasti eteenpäin hän on vienyt seuraa, Virkkunen pohtii ja jatkaa:

– Minulle jäi päähän eilen kuulemani miehen kommentti, joka on kannattanut seuraa 50 vuotta, että tämä on se kausi. Se kertoo aika paljon Kloppin duunista. Mielestäni kovemmalle tasolle pääseminen vaatii sitä voittoa.

Virkkunen nostaa esiin seurojen välisen rahankäytön. Spurs ei ole Pochettinon johdolla hankkinut kahdessa edellisessä siirtoikkunassa ainuttakaan uutta pelaajaa.

Liverpool osti viime kesänä pelkästään 75 miljoonalla eurolla maalivahti Alissonin.

Virkkunen huomauttaa myös Arsenalin kuivista vuosista, kun seura joutui aikoinaan maksamaan velkaa uudesta stadionistaan, eikä voinut siten käyttää paljoa rahaa pelaajahankintoihin. 

– Nyt tuli uusi miljardin maksanut stadion, ja on puhuttu, että sen vuoksi Tottenhamilla on edessä samanlaiset vuodet kuin Arsenalilla. Jos Tottenhamilla on yhtä kuivat vuodet edessä kuin Arsenalilla, niin tämä on aika helvetin iso sauma. Ja, mitä tekee Pochettino, jos he sattuvat voittamaan? Hän on jo nyt spekuloinut sillä, että jos he voittavat, olisi aika siirtyä johonkin, Virkkunen huomauttaa.

Pochettino on luotsannut Spursia viiden kauden ajan. Tuona aikana hänen projektiaan on ilkuttu, sitä on kritisoitu ja sille on naurettu. 

Virkkunen näkee Spursin kanssa yhtäläisyyksiä La Liga-seura Atletico Madridiin.

– Sitä ei voi kukaan kieltää, etteikö Pochettino olisi myös vienyt Tottenhamia merkittävästi seurana eteenpäin. Nämä seurat ovat olleet pitkällä aikavälillä hyvin samantyylisiä. Atleticohan oli ennen pelkkä täysi vitsi, sympaattinen häviäjä, joka ei kuitenkaan ikinä vastannut niihin resurssimääriin, mitä heillä oli. Kunnes Diego Simeone käytännössä yksin muutti koko seuran identiteetin.

– Nyt Tottenhamin kohdalla on vähän samanlaisia juttuja, koska kaikella kunnioituksella Tottenham on ollut vitsi. Eihän ne ole voittaneet mitään, vaikka on suurseura Englannista. Aina on isot odotukset, mutta kauden päätyttyä ei jää mitään käteen, muuta kuin uudet kuittailut Arsenalille, Virkkunen jatkaa.

Virkkusen mielestä Pochettinolla on sauma muuttaa koko seuraidentiteettiä, mikäli Spurs vie Mestarien liigan. 

– Jos Pochettino vie tämän loppuun asti, se on Euroopan paras. Se on niin iso etappi tuolle seuralle koko sen seurahistorian ajalta. Se olisi uskomattomin päivä ja hetki koko Tottenhamin seurahistoriassa, ei pelkästään sen takia, että se voisi voittaa suurimman mahdollisen pokaalin, vaan minun mielestä Pochettino muuttaisi koko seuran identiteettiä. Tottenham ei olisi enää vitsi tämän illan jälkeen.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja