Sami Hyypiä on huolissaan jalkapallon tilasta: "Vähän surullisena katselen" – antaa arvion pois potkitun Tottenham-käskijän tulevasta seurasta

Valioliiga-jätti Tottenham varasti välittömästi otsikot seurajoukkuejalkapallon palattua EM-karsintojen jälkeen lajin ykköspuheenaiheeksi. Päävalmentaja Mauricio Pochettino sai lähteä vain alle puoli vuotta Mestarien liigan loppuotteluun selviämisen jälkeen. C Moren jalkapalloasiantuntija Sami Hyypiä oli uutisesta yllättynyt.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Pian argentiinalaisen erottamisen jälkeen Tottenham kertoi palkanneensa kaiken nähneen Jose Mourinhon seuran päävalmentajaksi. 

– Pochettinon potkut yllättivät enemmän kuin tämä ratkaisu (Mourinhon palkkaaminen). Pidän Mourinhoa sellaisena valmentajana, joka pystyy organisoimaan joukkueen hyvin ja osaa voittaa matseja, Hyypiä sanoo.

– Tottenham tulee Mourinhon alaisuudessa varmasti voittamaan matseja, mutta en tiedä, kuinka viihdyttävää futista se sitten on.

Jalkapalloa seuraavat tietävät Mourinhon lähestyvän peliä usein nihilistisen puolustamisen kautta. Portugalilaisen valmentamien joukkueiden peleissä ei tavallisesti maalijuhlia vietetä.

– Kaikki tietävät, millaista futista Mourinho haluaa peluuttaa, ja Pochettinon alaisuudessa Tottenham on pelannut vähän erilaista jalkapalloa.

– Tottenhamilla oli huono jakso käynnissä, mutta pelaajien sosiaalisen median kommenttien perusteella en usko Pochettinon menettäneen pukukoppia. Sen vuoksi Tottenhamin päätös erottaa Pochettino oli yllätys, Hyypiä ihmettelee.

Maailman huipulla valmennetaan nykyisin vähenevissä määrin pitkiä valmennuspestejä. Sopimukset päättyvät usein potkuihin ennen aikojaan, eikä jättimäisiksi rahantekokoneiksi kasvaneiden suurseurojen hallitukset tunne kärsivällisyyttä pelin takkuillessa.

– Vähän surullisena katselen, millaisessa tilassa nykyfutis on. Ymmärrän sen, että aina pelataan tosi isoista asioista. Futiksessa pyörii tällä hetkellä niin isot rahat, että se on monta kertaa yksi tärkeä motiivi.

– Monesti mietitään niitä rahoja, mitkä jäävät saamatta, jos ei selvitä seuraavaksi kaudeksi Mestarien liigaan. Pitää kuitenkin muistaa, että Tottenham oli kesäkuussa Mestarien liigan finaalissa, ja nyt valmentaja on poissa, Hyypiä muistuttaa lähihistoriasta.

Hyypiä uskoo, ettei Pochettinon tarvitse kärsiä työttömyydestä pitkään. Vuodesta 2014 lontoolaisia luotsannutta pidetään yhtenä maailman edistyneimmistä jalkapallovalmentajista, joten kysyntää riittää varmasti. 

– Saksan maalla on myös yksi iso joukkue (Bayern München), joka etsii tällä hetkellä päävalmentajaa. Luulisin, että Pochettino on aika korkealla heidän listoillaan. En usko, että hänen tarvitsee murehtia työttömyyttä.

Tottenham voitti ensimmäisen ottelunsa Mourinhon alaisuudessa viikonloppuna, kun West Ham kaatui Valioliigassa vieraskentällä maalein 3-2. Spurs varmistaa jatkopaikkansa puolestaan Mestarien liigassa, jos se voittaa tiistaina Olympiakosin.

Hyypiä ei usko Mourinhon kyvyistä huolimatta lontoolaisjoukkueen merkittävään menestykseen.

– Tottenhamin pelaajarinki on sellainen, etten usko heidän olevan valmiita ainakaan isoja pokaaleja voittamaan.

Lue myös:

    Uusimmat