Historialliset välierät käynnistyvät – voiko Bayern Münchenia kaataa? "Rakennettu vain ja ainoastaan voittamaan Mestarien liiga"

3:09
Simo Valakari ennakoi Tulosruudussa Mestarien liigan välieriä – voiko Bayern Münchenia voittaa?

Jalkapallon Mestarien liigan dramaattiset puolivälierät tuottivat välieräparit, jollaisia vain harva osasi odottaa. Ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen neljän parhaan joukossa ei nähdä lainkaan espanjalaisia tai englantilaisia seuroja. 

Kilpailun suurimmaksi ennakkosuosikiksi nousi puolivälierävaiheessa Barcelonan 8-2-voitolla elävältä haudannut Bayern München.

– Jos aikoo pysäyttää Bayernin, täytyy onnistua pelisuunnitelmassa täydellisesti ja pelata melkein elämän paras peli, C Moren jalkapalloasiantuntija Simo Valakari ennakoi Tulosruudun vieraana.

– He pelaavat todella hienoa kokonaisvaltaista jalkapalloa. Pelaaminen on monipuolista, pystytään iskemään vastaan ja juoksemaan linjan taakse, hienoja kombinaatioita, pelaajien ajoitukset toimivat, ja he nauttivat. Lisäksi Bayernin palloton pelaaminen on niin koordinoitua, että heidän prässinsä alta on vaikeaa päästä pois.

Alapuolella Bayern Münchenin ja Barcelonan välisen puolivälierän maalikooste. Juttu jatkuu videon jälkeen.

11:04

Bayern kohtaa keskiviikon välierässä ranskalaisen Lyonin, joka on pudotuspelitaipaleensa varrella pudottanut kaikkien yllätykseksi niin Juventuksen kuin Manchester Citynkin.  

– Jos miettii, missä Bayernia voisi ehkä haavoittaa, se voisi olla heidän korkea linjansa. He (Bayern) kuitenkin luottavat hyökkäävien pelaajiensa kovaan prässiin, ettei palloja tule oman linjan taakse, Valakari pohti.

Kolmessa välieräjoukkueessa päävalmentajana toimii saksalainen käskijä. Bayern Münchenin Hansi Flick, 55, PSG:n Thomas Tuchel, 45, ja RB Leipzigin nuori ja innovatiivinen Julian Nagelsmann, 33, edustavat saksalaisen nykyvalmentamisen piirteitä.

– Saksalaiset seurat antavat mahdollisuuksia valmentajille, jotka ovat nuoria eivätkä niin suuria nimiä. Ja mikä edelleen on tärkeää, heille annetaan aikaa kehittää pelillistä prosessia. Sen vuoksi monet nuoret pelaajat valitsevat Saksan, jossa yhden ottelun voittaminen ei ole niin tärkeää, vaan nuorille pelaajille uskalletaan antaa peliaikaa, Valakari analysoi.

Tiistai-iltana kello 22 pelattavassa ensimmäisessä välierässä Tuchelin luotsaama PSG kohtaa Nagelsmannin Leipzigin. 

– Kaksi erilaista joukkuetta ja kaksi erilaista tapaa pelata. PSG on rakennettu vain ja ainoastaan voittamaan Mestarien liiga. He saavat vastaan nälkäisen ja aggressiivisen Leipzigin, joka pelaa loistavaa pystysuunnan jalkapalloa. Siinä on vauhtia ja intohimoa, edessä on hieno futisilta, Valakari povasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja