Lukas Hradeckyn Leverkusenin eurokausi jatkuu pudotuspeleissä – tämä huippupelastus siihen siivitti

"Lukelta aikamoinen seivi!"– Tuomas Virkkunen intoutuu Hradeckyn loistotorjunnasta 0:41
Katso Lukas Hradeckyn huipputorjunta tästä!

Bayer Leverkusen tarvitsi jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksella vähintään tasapelin Club Bruggea vastaan voidakseen saavuttaa pudotuspelipaikan Eurooppa-liigassa. Se Leverkusenille myös tuli.

Kupletin juoni ennen Mestarien liigan B-lohkon viimeisiä otteluita oli selkeä. Club Brugge ja Porto olivat jo varmistaneet Mestarien liigan pudotuspelipaikat lohkon kärkisijoilla.

Eurooppa-liigan pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan lohkon kolmossijaan pystyivät yltämään sen sijaan Atletico Madrid ja Bayer Leverkusen. Atletico lähti päätöskierrokselle pisteen Leverkusenin edellä, mutta tiedossa oli, että Leverkusenille riittäisivät kolmossijaan tasapinnatkin.

Tasapisteisiin ja siten Eurooppa-liigan pudotuspelipaikkaan Leverkusen ylsikin. Se tahkosi Club Bruggea vastaan 0–0-tasapelin, kun taas Porto peittosi Atleticon 2–1. Madridilaisten kavennus syntyi toisen puoliajan lisäajalla, mutta aika loppui ja Atletico putosi lohkojumboksi.

Atletico Madrid vaikeuksissa: Porton Stephen Eustaquio täräyttää 2–0:aan 1:30
Stephen Eustaquio täräytti Porton 2–0-johtoon.

Bruggen pysymistä nollilla oli vahvasti takaamassa Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky, joka venyi avauspuoliajalla mahtitorjuntaan.

Hradeckyn "aikamoinen seivi" sai C Moren selostajan Tuomas Virkkusen availemaan äänijänteitään lujemmin. Ihastele torjunta Virkkusen tulkinnalla artikkelin ylälaidan videolta!

Porto kampesi lohkovoittajaksi pisteen lohkokakkosen Bruggen edelle.

Mestarien liiga -ilta jatkuu kuudella kello 22 Suomen aikaa käynnistyvällä ottelulla.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelit pelataan ensi vuoden puolella.

Kaikki Mestarien liiga -ottelut näkyvät C Morelta suorina lähetyksinä.

Lue myös:

    Uusimmat