Mestarien liiga -karsinnassa säkenöinyt HJK-hahmo iloitsee joukkueensa muutoksesta – "Se on toiminut"

Lassi Lappalaisen avausmaalin syöttänyt Kaan Kairinen hääri yhtenä ottelun avainhahmoista, kun HJK päihitti färsaarelaisvieraansa HB Torshavnin jalkapallon Mestarien liigan karsinta-avauksessa lukemin 3–0. Kaarinen on mielissään joukkuessaan tapahtuneesta muutoksesta.

HJK on muuttanut peliään kesken kauden peräsimeen hypänneen Toni Koskelan alaisuudessa aiempaa dynaamisempaan suuntaan.

– Me olemme suoraviivaisempia tällä hetkellä ja iskemme tosi hyvin vastaan. Meillä on nopeita, taitavia, hyviä jätkiä ylhäällä, niin yritämme hyödyntää niitä. Se on toiminut ainakin tähän mennessä, Kaarinen sanaili MTV Urheilulle.

Koskela itse kehaisi suojattiensa karsintaesitystä "aika ammattimaiseksi ja tyylikkääksi".

– Siellä on paljon hyviä juttuja. Saadaan paljon aloitteita vastustajan linjan taakse. Välillä me missataan niitä hetkiä, kun siellä olisi aika iso epätasapaino, johon voisi syöttää. Tämä on myös pitkää hommaa. Välillä tulee joku huonompi juttu sinne ja sitten taas mennään askelia eteenpäin, Koskela summaili.

HJK-luotsilla on selkeä resepti, millaisen HJK:n hän haluaa laajemmassa perspektiivissä euro-otteluissa nähdä.

– Kaikkien suomalaisten joukkueiden saumat ovat siinä, että pitää puolustaa todella hyvin, olla oman maalin lähellä tosi hyvä ja kun riistetään pallo, pitää käyttää ne hetket tehokkaasti hyväksi. Totta kai siihen kuuluu myös se, että pitää pitää parempaa huolta pallosta, jotta tämä ei mene siihen, että puolustetaan liian pitkiä aikoja.

– Se on yksi niistä asioista, joita me voidaan kehittää tästä pelistä. Kun ollaan riistetty matalammalla ja ei ole saumaa mennä nopeasti, pitää pitää parempaa huolta pallosta, Koskela niputti.

Otteluparin toinen osa pelataan Färsaarilla viikon päästä. HJK on vahvasti kiinni paikassa toiselle karsintakierrokselle.

Lue myös:

    Uusimmat