Tämä murheellinen tilasto kertoo HJK:n suuresta ongelmasta europelin alla – näin kommentoi päävalmentaja Toni Koskela

Toni Koskela europelien avausvastustajasta: "Ei tyypillinen brittijoukkue" 7:10
Katso videolta Toni Koskelan kommentit tulevasta europelivastustajasta sekä HJK:n maalinteko-ongelmasta.

Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa keskiviikkona eurotaipaleensa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaista Larnea vastaan. HJK on viime viikot kärsinyt maalinteko-ongelmasta kotimaisessa Veikkausliigassa. Päävalmentaja Toni Koskela kertoo MTV Urheilulle, mitä asioita vaikeuksien selättämiseksi on tehty.

HJK on onnistunut tekemään viimeisessä yhdeksässä Veikkausliigan ottelussaan vain neljä pelitilannemaalia. Kokonaisuudessaan maaleja on tullut seitsemän, joista kolme rangaistuspotkusta. Koskela myöntää, että keskittyminen on ollut maalinteon parantamisessa.

– Olemme miettineet, mitä voimme tehdä ja mitä pitää tehdä paremmin joukkueena ja yksittäisinä pelaajina. Olemme paljon siellä, missä meidän pitäisikin olla, eli boksin sisällä. Jos päästäisiin niihin tilanteisiin vähän nopeammin, niin vastustajalla olisi vähemmän aikaa reagoida. Siellä on todella ahdasta, se on itsestäänselvää, Koskela summaa.

– Vastustaja laittaa sinne 8-9 pelaajaa, niin se ei ole helppoa. Mietitty niitä asioita, jotta liikkuisimme boksissa paremmin ja saisimme sitä kautta parempia palloja sinne ja pääsisimme sinne aggressiivisemmalla juoksulla ja useammalla pelaajalla. Siinä on ollut fokus, mutta aina välillä jossain tilanteessa käy vähän huono tuuri, Koskela sanoo.

HJK:n maalittomuus on näkynyt Veikkausliigassa erityisesti tasapeleinä. Joukkue on pelannut viime yhdeksässä ottelussa peräti viisi tasapeliä. Sillä on Ilveksen kanssa eniten tasapelejä tällä kaudella (seitsemän). HJK:lla on riittänyt maalipaikkoja, mutta se ei ole näkynyt tulostaululla. HJK-tähti Perparim Hetemaj peräänkuuluttaa jokaisen pelaajan panosta.

– Meillä on ollut mahdollisuudet tehdä (maaleja). Kukaan ei voi olla tyytyväinen. Kaikkien pitää selvästi parantaa viimeistelyssä. Koko kausi ollaan harjoiteltu, siitä se ei ole kiinni, Hetemaj toteaa.

HJK pelaa kotikentällään Mestarien liigan karsintojen avausottelunsa keskiviikkona Pohjois-Irlannin Larnea vastaan kello 19 alkaen. Toinen osa-ottelu pelataan viikon päästä keskiviikkona Pohjois-Irlannissa.

Katso pääkuvan videolta Toni Koskelan kommentit tulevasta europelivastustajasta sekä HJK:n maalinteko-ongelmasta. Alla olevalla videolla Perparim Hetemaj'n ajatukset tulevasta europelistä.

HJK-tähti Perparim Hetemaj maalinteko-ongelmasta: "Kukaan ei voi olla tyytyväinen" 4:54

Lue myös:

    Uusimmat