HJK-luotsi kommentoi hämmentävää punaista korttia: "Tuntuu kovalta"

HJK avasi jalkapallon Mestarien liigan karsinnat voitokkaasti kaatamalla kotikentällään färsaarelaisen Torshavnin 3–0. Voiton ratkaisi kahdesti viimeistelyssä onnistunut Lassi Lappalainen.

–  Olimme tehokkaita. Viisi maalipaikkaa ja kolme teimme, hän kiteytti.

HJK:ta Mika Lehkosuon erottamisen jälkeen seitsemän ottelua päävalmentanut Toni Koskela sai nyt tulikasteensa euro-ottelussa. Sinivalkoraitapaidat vastasivat hyvin käskyttäjänsä vaateisiin, tasoerot ilmenivät nopeasti eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

–  Meillä on hyvä tasapaino kentällä. Toni on painottanut enemmän pystyjuoksuja, Lappalainen vertaili nykyistä entiseen.

Kun Klubi vierailee Färsaarilla edes peruspeliään esittäen viikon kuluttua, niin tiedetään, että onko seuraava vastus Liettuan FK Suduva vai Serbian Crvena Zvezda eli Punainen tähti. Kummassa tahansa piisaa HJK:lle haastetta riittämiin.

–  Maalikin meille vieraissa, niin heidän (Torshavn) pitäisi tehdä viisi. Mutta nollaa omaan päähän lähdemme tietenkin pitämään, Lappalainen ennakoi.

Tiistaina HJK:n toppari Daniel O'Shaughnessy iski tärkeästi 2–0-maalin lähietäisyydeltä juuri taukovihellyksen kynnyksellä. Toisen jakson kärkeen helsinkiläisten prässiote puoliammattilaisilta vaikuttaneista vastustajista jatkui niin, että Lappalainen taiteli 66. minuutilla roikkopallolla 3–0.

Mittelön tunnustelun viimeiset vaiheet päättyivät 21. minuutilla avausmaaliin. Vasenta laitaa hyökännyt ja Huuhkajissakin väläytellyt Lappalainen taituroi boksissa vetopaikan sekä sijoitti pallon vaivattoman näköisesti takatolpan kautta rysään.

–  Näin, että toppari tulee, otin vasurille ja harjasin sisään, Lappalainen kuvasi.

Seuraavaksi oli HJK:n vuoro hölmistyä, mutta syynä oli vastustajan sijaan georgialaisen päätuomarin Giorgi Kruashvilin ulosajotuomio. Kotijoukkueen toppari Faith Obilor sai toisen keltaisen kortin ja suihkukomennuksen 30. minuutilla, kun Torshavnin pelaaja täräytti paikallaan boksin ulkopuolella seissyttä ja puolustanutta Obiloria päin. Aiemmin Obilor näki keltaista, kun hän keskialueella kontaktitilanteessa 14. minuutilla rikkoi kortin arvoisesti.

–  Pitäisi nähdä uudestaan, mutta (ratkaisu) tuntuu kovalta, HJK:n valmentaja Koskela sanoi.