HJK hermoili ja sekoili prässin alla – valmentaja myönsi kovan paineen: "Aika omassa sfäärissä"

23:21
Katso videolta HJK:n ja LASK:n välisen Konferenssiliiga-ottelun kohokohdat.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi 0–2-tappioon päättyneen ottelun jälkeen, ettei kotijoukkue kyennyt alkuun sopeutumaan itävaltalaisen LASK:n ahnaaseen prässipelaamiseen.

Hidasta ja ennalta-arvattavaa pallonliikuttelua. Panikointia ja heikkoja syöttöjä paineistettuna. HJK pelasi ensimmäisellä puoliajalla palloa suoraan LASK:n ahnaaseen prässikatiskaan, eikä saanut siten peliään rullaamaan toivotusti.

Päävalmentaja Toni Koskelan mukaan itävaltalaisen prässääminen ylhäältä ei tullut joukkueelle yllätyksenä.

– Se oli sellainen prässi, mihin me ei joka viikko totuta. Ensimmäisellä jaksolla meni liian pitkään, että siihen sopeuduttiin. Osittain menetettiin myös sellaisia palloja, joita me ei normaalisti menetetä, Koskela harmitteli.

Vertailu HJK:n kohtaamiin Veikkausliigan vastustajiin oli helppo tehdä.

– Vastustajan intensiteetti oli aika omassa sfäärissä, Koskela pelkisti.

HJK:n ensimmäinen takaiskumaali syntyi runsaan vartin pelin jälkeen. Miro Tenho kaatoi Mamoudou Karamokon rangaistusalueen reunalla, ja toppari Dario Maresic laukoi vapaapotkun jälkeisestä paluupallosta vieraat johtoon.

– Ensimmäinen jakso oli sellainen, millä vastustaja tämän ottelun voitti, Koskela näki.

HJK muutti ryhmitystään

HJK:lla oli omat paikkansa etenkin toisella puoliajalla, mutta JairRoope RiskiFilip Valencic ja David Browne eivät onnistuneet ratkaisuissaan.

– Emme olleet tarpeeksi hyviä hyökkäyspäässä ensimmäisellä puoliajalla, toisella taas muutimme systeemiä ja saimme hieman enemmän paikkoja, mutta emme vain saaneet palloa sisään. Peli toimi paremmin, kun muutimme systeemiä. Olimme vaarallisempia, Valencic arvioi.

Valencic aloitti ottelun hyökkäyksen oikeassa laidassa, mutta siirtyi toisella puoliajalla kymppipaikalle, kun Riku Riski otettiin kentälle vaihdosta oikeaan laitaan keskikenttäpelaaja Santeri Väänäsen tilalle.

Vaikka LASK iski myös toisella puoliajalla, loppuhetkien vastahyökkäyksestä, HJK:n esitys oli hetkittäin lupauksia antava.

– Kun me pelataan hyvin, niin me pärjätään näissä peleissä, Koskela tuumi.

HJK piti palloa ottelussa 62-prosenttisesti. LASK vei maalintekoyritykset 17–9 ja laukaukset maalia kohti lukemin 5–3.

Sparv on puolikuntoinen

HJK:n euroseikkailu ja Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelut jatkuvat kahden viikon päästä armenialaista Alashkertia vastaan. Helsinkiläisillä on Jerevanissa pakkovoiton paikka jatkohaaveiden elossa pitämisen kannalta, mutta se ei jaksanut vielä huolestuttaa Koskelaa.

– Meillä on ottelut Honkaa, HIFK:ta ja Interiä vastaan siinä välissä. Mennään päivä kerrallaan. Katsotaan huomenna, putosiko tänään jotain pelaajia vielä pois vahvuudesta.

Suomen maajoukkueen kapteeni Tim Sparv ei pelannut LASK:ia vastaan minuuttiakaan.

– Tim on harjoitellut meidän kanssamme kaksi kertaa maajoukkuetauon jälkeen. Siinä taustalla on vielä aika vähän harjoituksia. Pitää katsoa aika tarkalla tatsilla, mikä on järkevää. On vielä viisi europeliä ja paljon pelejä liigassa, ja yritetään tehdä niin, että hänestä on vielä paljon iloa meille tällä kaudella, Koskela kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja