Kesän ehdoton trendiväri on tässä – näin käytät pukeutumisessa

Hämmentävä pukeutumisvinkki sotii logiikkaa vastaan – voiko valkoinen paita piilottaa kiljuvan punaiset rintaliivit? 5:30
KATSO MYÖS: Hämmentävä pukeutumisvinkki sotii täysin logiikkaa vastaan. Voiko valkoinen paita piilottaa kiljuvan punaiset rintaliivit?

Kesän ehdoton hittiväri ihastuttaa hentoudellaan ja pehmeydellään.

Vuodenaikojen vaihtuessa muotimaailma kiirehtii aina tuomaan muotitietoisille uuden värisävyn ihannoitavaksi. Useat trendikatsaukset ovat listanneet vuoden 2024 kevään ja kesän suurimmaksi väripilkuksi pehmeän keltaisen.

New York Post, Glamour ja Allure ovat kutsuneet sävyä termillä "butter yellow" eli voinkeltainen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hento sävy sopiikin kesään kuin nenä päähän. On siis aika kanavoida auringonsäteitä, pehmeitä ranskalaisia leivonnaisia, raikkaita kukkaketoja ja cottagecorea.

Väri näkyy verkkokauppojen tilastoissa

Luvut hennon keltaisen taustalla eivät myöskään valehtele. Muotijätti Asosin datan mukaan "butter yellow" oli hakusanana kokenut varsinaisen nousun. Sävyä oli haettu yli 98 prosenttia enemmän verrattuna edelliseen kuukauteen. Voinkeltainen siis kiinnostaa nyt todenteolla.

Trendi on näkynyt myös TikTokissa sekä tämän hetken suosituimpien julkkisten päällä. Niin malli Hailey Bieber kuin myös laulaja Sabrina Carpenter ovat näyttäytyneet julkisesti hennon keltaisissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Keltainen on tyypillinen kevään ja kesän väri. Syy, miksi näemme sitä nyt erityisen paljon, on luultavasti siinä, että olemme tottuneet jo viime vuosien syksyn ja talven trendeissä näkemään sinapinkeltaista, stylisti ja muotialan yrittäjä Kin Moy kertoo New York Postille.

Evoluutiota sinapinkeltaisesta?

Moy uskoo, että voinkeltainen on ollut jo monella mielessä pidemmän aikaa. Usein trendien pitää kuitenkin kehittyä ja tekeytyä hetken aikaa, ennen kuin ne ottavat kunnolla tulta allensa. Toisin sanoen moni ei ollut vielä aiemmin valmis siirtymään sinapinkeltaisesta eteenpäin.

– Jos asiaa ajattelee muotisuunnittelijan vinkkelistä, heillä on suuri tarve uudistaa väripalettia siirtyessä vuodenajasta toiseen. Siirtymä sinapinkeltaisesta hennompaan keltaiseen saa vaatteet näyttämään raikkaammilta, Moy toteaa.

Moy huomauttaa myös, että kesän hento voinkeltainen on aiempaa muodikkainta keltaisen sävyä neutraalimpi. Sen takia se sopii myös hillitymmästä muodista pitäville.

– Neuvon selvittämään oma ihonsävysi ja tunnistamaan sinulle oma ominainen tyylisi, niin kornilta kuin se kuulostaakin, Moy kannustaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Moy suosittelee, että ihmiset, joilla on todella tumma tai kalpea hipiä kokeilisivat voinkeltaisesta voimakkaammin saturoitua sävyä murrettujen sävyjen sijaan.

– Mikä ikinä ihonvärisi onkaan, niin varmista, että voinkeltainen ja ihosi ovat tarpeeksi voimakkaassa kontrastissa keskenään, jotta lopputulos näyttää eläväiseltä ja kirkkaalta, Moy kertoo.

Näin käytät voinkeltaista pukeutumisessa

Yksi voinkeltaisen sävyn parhaista ominaisuuksista on se, että sitä voi todella vaivattomasti yhdistää muihin väreihin ja käyttää osana kerrospukeutumista.

Voinkeltaista voi hillitymmin yhdistää esimerkiksi luonnonvalkoisen, kerman ja vaaleiden sinisten kanssa.

Jos haluat repäistä, niin voit koittaa onneasi yhdistelemällä muotisävyä kirkkaamman sinisen, purppuran ja mustan parina.

Jos voinkeltainen tuottaa pukeutumisessa päänvaivaa, kokeile vaihtaa sävy sellaisiin vaatteisiin, joissa normaalisti luottaisit khakiin tai kermaan.

Kokeile yhdistää hennon keltainen yläosa vaaleasävyisiin sinisiin farkkuihin, tai heitä farkkupaita voinkeltaisen kevyen vekkihameen kaveriksi.

Asusteet vaaleankeltaisissa sävyissä toimivat myös. Sujauta jalkaan vaaleankeltaiset sandaalit tai etsi kirpputoreilta hennonkeltainen käsilaukku, joka on vintagea.

Unohda beige ja harmaa

Hento keltainen kannattaa pistää omassa mielessä tänä kesänä samaan kategoriaan kuin muut neutraalit sävyt. Unohda hetkeksi beige ja harmaa. Anna sen sijaan lämpimän kesäsään inspiroida.

Tyyligurut rohkaisevat investoimaan esimerkiksi hennonkeltaiseen juhlamekkoon. Sävy ei nimittäin ole poistumassa muodista pitkään aikaan.

Sävy näkyy myös kesän trendikkäimpänä manikyyrin sävynä, tietää Allure kertoa. 

Lue myös:

    Uusimmat