Suomalainen Aura sai jokaisen Disney-fanin unelmaduunin – tätä hän ei kuitenkaan saa työstään suoraan sanoa

Suomalainen tanssija Aura sai jokaisen Disney-fanin unelmaduunin – tätä hän ei kuitenkaan saa työstään suoraan sanoa 7:44
Tällaista on työ Disneylandissa: Tanssija Aura Mikkonen työskenteli Disney-prinsessojen kanssa Hong Kongissa.

Suomalainen Aura on tähän mennessä ensimmäinen suomalainen esiintyjä Hong Kongin Disneylandissa. Työskennellessään Aura esiintyi ja viihdytti huvipuiston vieraita, sekä teki lukuisia tuttavuuksia Disneyn rakastetuimpien prinsessojen kanssa.

Tanssija Aura Mikkonen, 20, on saavuttanut monen lapsen suuren unelman. Kovin moni ei voi nimittäin kertoa ystävystyneensä kuningatar Elsan tai merenneito Arielin kanssa. Erikoiset ystävyydet solmittiin Auran työskennellessä Hong Kongin Disneylandissa.

– Olin ensimmäinen ja toistaiseksi vielä ainut suomalainen Hong Kongin Disneylandissa, Aura kertoo.

Espoosta kotoisin oleva Aura haluaa heti alkuun painottaa, ettei hän ole Hong Kongissa viettämänsä 18 kuukauden aikana esittänyt yhtäkään Disney-prinsessaa.

– Disneylle on tärkeää, että taikaa pidetään yllä. Vähän niin kuin Joulupukkikin, on vain yksi aito Joulupukki. Samalla tavalla niitä hahmoja voi olla vain yksi, ainut ja oikea. Ei kukaan muu voi olla Elsa kuin itse kuningatar Elsa, Aura kertoo.

Aura ei siis suoraan saa sanoa, että on esittänyt Disneylandissa prinsessoja. Asian voi kuitenkin monella kekseliäällä tavalla antaa ymmärtää. Disneyn virallinen työnimike on character performer. Palkatut esiintyjät edustavat Disneyn hahmoja, he voivat olla hahmojen ystäviä tai kertoa viettävänsä aikaa hahmojen kanssa. Mitä tahansa, jotta Disneyn taika pysyy yllä.

– Vietin aikaa prinsessojen kanssa. Olin Elsan hyvä ystävä esiintyessäni ja tanssiessani lavalla. Tein tuttavuuksia myös Lumikin, Tähkäpään ja Arielin kanssa, Aura täsmentää.

Tanssi vei maailmalle

Aura on aina suhtautunut intohimoisesti ja vakavasti tanssiin.

– Olen aloittanut tanssin tosissani noin 9-vuotiaana, Aura kertoo.

Lomamatkalla Kaliforniassa, kun muu perhe vieraili Anaheimin Disneylandissa, suuntasi nuori Aura mieluummin tanssistudiolle harjoittelemaan. Tanssijana hän on hakenut oppeja alan huipuilta muun muassa Kaliforniasta, New Yorkista, Pariisista ja Lontoosta.

Alkuvuodesta 2020 vielä Sibelius-lukion tanssilinjaa käynyt Aura sai Lontoossa tanssia treenatessaan kuulla, että Disneyland Pariisiin haettiin esiintyjiä. Pääsykokeet järjestettiin Amsterdamissa.

– Olin tehnyt Suomessa jo paljon tanssitöitä ja ajattelin siinä kohtaa, että nyt voisi olla hyvä sauma lähteä ulkomaille, Aura kertoo.

Disney on aina ollut lähellä Auran sydäntä. Eritoten Tähkäpää on prinsessoista jäänyt yhdeksi suosikiksi.

– Olin sen elokuvan tullessa ulos itse juuri siinä prinsessaiässä, Aura muistelee.

Koronapandemian takia Auran unelma Disneylandista melkein peruuntui jo ennen kuin se oli ehtinyt alkaa. Disney nimittäin sulki lähes kaikki huvipuistonsa pandemian takia 2020 keväällä. Disneyland Hong Kongin toiminta kuitenkin pyöri vielä ja Auralle kehkeytyi tilaisuus hakea sinne esiintyjäksi.

Pääsykokeet Hong Kongin huvipuistoon järjestettiin etänä. Perheen nukkuessa Aura kuvasi hakuvideoita öisin kotona Espoossa tiukan aikataulun ja aikaeron vuoksi.

– Oli vaikka 24 tuntia aikaa kuvata tanssivideo, Aura nostaa esimerkiksi.

Samaan aikaan hän kävi vielä täyspäiväisesti lukiota, opetti tanssia ja keikkaili tanssijana esimerkiksi Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Aikataulun sovittaminen oli haastavaa.

– Hyvin taisi kaikki lopulta kuitenkin mennä, kun sinne pääsin, Aura toteaa nyökytellen.

Saatuaan kutsun Hong Kongiin Auralle tuli kiire saattaa lukio-opinnot loppuun pikavauhdilla.

– En siellä kauaa viihtynyt. Kun tuli puhelu Hong Kongista, niin piti nopeasti valmistua, hän kertoo.

Aura kirjoitti lopulta ylioppilaaksi 2,5 vuodessa.

Millaista esiintyjän työ Disneylandissa oikein oli? Artikkelin yllä olevalla videolla Aura kertoo tarkemmin elämästään Hong Kongissa ja jännittävistä työtehtävistään prinsessojen ystävänä.

Tulevaisuus on tanssintäyteistä

Seuraavaksi Aura suuntaa katseensa Yhdysvaltoihin.

– Olen allekirjoittanut uuden sopimuksen ja olen kuun lopulla lähdössä Miamiin treenaamaan seuraavaa työtä varten. Olen menossa valtameriristeilijälle tanssijaksi Celebrity Cruises -yhtiölle, hän paljastaa.

Hän uskoo, että Hong Kongissa vietetty aika avasi monia mahdollisuuksia. Uudet tuttavuudet ja yhteydet ovat näyttäneet mihin kaikkialle hän voi seuraavaksi suunnata.

– Vaikka tämä uusi työ, niin en olisi tiennyt tai osannut Suomesta edes lähteä, ellen olisi käynyt Hong Kongissa, Aura pohtii.

Tulevaisuudelle hän ei ole asettanut tiukkoja tai häntä liikaa rajoittavia raameja.

– Unelmani on se, että pääsen näkemään mahdollisimman paljon maailmaa samalla kun teen sitä mitä rakastan, eli esiintymistä ja tanssia, hän toteaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat