Mainos

Merisalo äveriäin vaalirahasotkussa

Konkurssiin menneen Nova Kiinteistökehityksen toimitusjohtaja Arto Merisalo ansaitsi viime vuonna yli miljoona euroa. Merisalon ansiot olivat noin 1,3 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin hän ansaitsi runsaat satatuhatta euroa.

Merisalon viime vuoden palkka on ollut taajaan otsikoissa tänä vuonna. Hän sai yhtiöstä kesällä 700 000 euroa lainaa, mutta se muutettiin myöhemmin palkaksi. Samaan aikaan yhtiössä pantiin vireille saneeraus.

Pesänhoitaja teki palkasta tutkintapyynnön poliisille. Esitutkinta on kesken.

Vaalirahaskandaaliin liittyy myös Jukka Vihriälän (kesk.) toiminta Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajana. Vihriälä jätti tehtävänsä, ja nyt keskusrikospoliisi tutkii, onko hän syyllistynyt lahjuksen ottamiseen sekä virka-aseman väärinkäyttöön.

Vihriälä osallistui RAY:n tukien jakamiseen säätiöille ja yhdistyksille, jotka ovat tukeneet hänen omaa vaalikampanjaansa. Vihriälä ansaitsi viime vuonna 78 138 euroa ja sai 11 766 euron pääomatulot.

Kuntien eläkevakuutukseen Kevaan liittyvässä vaalirahaskandaalissa näyttelivät osaa Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gardin ja kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja Ari Ruotsalainen (kesk.).Gardinin kiistää kutsuneensa Nova Groupin edustajat keskustelemaan kelkkatehtaasta, johon Keva investoi. Nova myi tehtaan Kevalle.

Gardin tienasi viime vuonna 109 752 euron ansiotulot, Ruotsalainen 41 644 euron ansiotulot ja 3 542 euron pääomatulot.

Lue julkkisten verotiedoista Viihdeuutisten sivuilta

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.