Mainos

Merenkulkulaitos irtisanoi Paavo Wihurin

Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihuri on irtisanottu. Merenkulkulaitoksen johtokunta päätti irtisanoa Wihurin hänen saamansa rikostuomion vuoksi.

Johtokunnan mukaan Wihurin tuomio on jyrkässä ristiriidassa hänen virkatehtäviensä kanssa. Wihuri tuomittiin tämän kuun alussa Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta Merenkulkulaitoksen tiloissa. Hän ei valittanut tuomiosta, joten se jäi lainvoimaiseksi.

Syyttäjä ei pitänyt tapausta sellaisena, että se rikosoikeudellisesti vaatisi Wihurin viraltapanoa. Merenkulkulaitoksen johtokunta ei ollut Wihurin erottamisesta yksimielinen, vaan se joutui äänestämään asiasta. Äänet jakautuivat tasan 3-3, joten puheenjohtajan ääni ratkaisi. Merenkulkulaitoksen johtokunnan puheenjohtajana toimii Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Anne Brunila.

Merenkulkulaitoksen apulaisjohtaja Jukka Suonvieri kertoo, että Wihurin virka laitetaan nyt hakuun ja pyritään täyttämään mahdollisimman nopeasti.

Riita henkilökortista

Wihuri sai oikeudessa vartijan vastustamisesta maksettavakseen 20 päiväsakkoa eli 740 euroa.

Oikeuden mukaan Merenkulkulaitoksen kakkosjohtaja työnsi henkilökorttia kyselleen vartijan pois työhuoneensa ovelta viime vuoden heinäkuussa. Sitä ennen hän oli kieltäytynyt näyttämästä korttia useista pyynnöistä huolimatta. Välikohtauksella ei ollut silminnäkijöitä. Virasto oli lauantaina aamupäivällä lähes tyhjillään.

Oikeus tuomitsi Wihurin tönäisystä, koska hän kertoi itse työntäneensä vartijan pois työhuoneensa ovelta. Vartija ei vaatinut Wihurilta korvauksia. Hän sanoi saaneensa kaulaansa pientä punoitusta, mutta muita vammoja ei tullut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.