Mercedes sivuutti Mick Schumacherin, myös Valtteri Bottas -päätöksellä vaikutusta – "Miten olisimme voineet tehdä sopimuksen?"

Mercedes-talli ei voinut napata Mick Schumacheria junioriohjelmaansa, sillä saksalaislupaukselle ei ollut tilaa, moottoriurheilupomo Toto Wolff selvittää. 

Schumacher, 20, liittyi aiemmin tänä vuonna Ferrarin akatemiaan. Viime kaudella F3-mestaruuden voittanut saksalainen nappasi hiljattain F2-uransa avausvoiton Unkarissa. Hän on päässyt myös Ferrarin F1-auton rattiin Bahrainin testeissä. 

Myös Mercedes on haalinut Ferrarin tapaan lahjakkaita nuoria kuskia siipiensä suojaan, mutta Schumacherin kohdalla piti painaa jarrua. 

– Mietimme kyllä sitä (sopimusta Schumacherin kanssa), mutta miten olisimme voineet tehdä sen? Meillä on jo valmiiksi vaikeuksia löytää F1-paikka George Russellille (ajaa Williamsilla) ja Esteban Oconille (Mercedeksen varakuski), Toto Wolff kommentoi La Gazzetta dello Sportille.

– Mick on hyvä poika ja hänellä on luonnetta. Hän on kasvanut paljon F3- ja F2-luokissa, ja olen varma, että hän pärjää aikanaan myös formula ykkösissä. 

Mercedes-johto painiikin tällä hetkellä ison päätöksen kanssa. Sen pitää valita ensi kauden toinen kuljettajansa Oconin ja suomalaistähti Valtteri Bottaksen väliltä.

Wolffin mukaan sekä Bottas että Ocon ansaitsee paikan F1-sarjassa, joten talli ei aio estellä valitsematta jääneen kuljettajan jatkomahdollisuuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat