”Valtteri ansaitsee pehmeän laskun” – Toto Wolff lupaa jo Bottakselle Mercedeksen tuen, jos tämä menettää paikkansa huipputiimissä

Mercedeksen tallipomo Toto Wolff lupaa Valtteri Bottakselle ”pehmeän laskun”, jos tämä menettää paikkansa F1-tiimin kisakuljettajana varakuski Esteban Oconille.

Bottas joutuu jännittämään Mercedeksen päätöstä formula ykkösten kesätauolla. Wolff vakuutti Unkarin kisaviikonloppuna C Morelle, ettei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, kuka ajaa Lewis Hamiltonin rinnalle tallin toista autoa ensi kaudella.

Jos Mercedes päätyy Oconiin, tiimi ei aio Wolffin mukaan hylätä myöskään Bottasta. Tällainen ei kuulu itävaltalaisen mukaan yhtiön toimintatapaan.

– Olemme vastuussa junioreistamme sekä niistä, jotka ajavat autoamme juuri nyt. Emme aio tehdä mitään, mikä tekee asiasta heille vaikeamman, Wolff sanoi Unkarin GP:n jälkeen RaceFans-sivuston mukaan.

Tilanne on Mercedekselle uusi, sillä koskaan aiemmin tiimi ei ole tehnyt itse päätöstä kuskinsa vaihtamisesta. Tähän asti vain Michael Schumacher ja Nico Rosberg ovat poistuneet kuvioista ja hekin omasta tahdostaan.

– Mitä ikinä päätämmekin, harkitsemme, mitä vaihtoehtoja kuskilla on mennä muualle. Jos kyse on Estebanin kehityksestä saadaksemme hänet takaisin Mercedeksellä jonain päivänä tai sitten Valtterin pehmeästä laskusta, koska hän ansaitsee sen, Wolff kommentoi.

Bottas menetti jo toisessa kisassa peräjälkeen ison pistepotin hyvistä lähtöasemista. Saksassa hän liukasteli ulos noustessaan kohti palkintopallia ja Unkarissa suomalainen kolaroi lähtökahinassa. Bottas pystyi nousemaan etusiiven rikkoutumisen jälkeen vain kahdeksannelle sijalle.

Viikonloppuna Bottas nosti esiin, että hänellä on olemassa muitakin suunnitelmia, mikäli yhteistyö Mercedeksen kanssa päättyy.

Lue myös:

    Uusimmat