F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Alfa Romeon testikuski Tatiana Calderonia varoiteltiin Kimi Räikkösen luonteesta, mutta todellisuus osoittautui toiseksi – ”Hänellä on muuri tiettyjen ihmisten kohdalla”

2:08
Tatiana Calderon puhui MTV Urheilulle Vierumäellä järjestetyssä Women in Motorsport -tapahtumassa.

Kimi Räikkönen saattaa olla monella häntä tuntemattomalle ihmisille hankalasti lähestyttävä, mutta tutussa työympäristössä F1-mestari on todella rento ja suorapuheinen, kertoo Alfa Romeon testikuljettaja Tatiana Calderon.

Ferrarilta pienempiin ympyröihin hypännyt Räikkönen on noussut Alfa Romeon jatkuvasti vahvistuvan F1-tiimin keulakuvaksi. Tallipomot ovat ylistäneet suomalaisen tietotaitoa ja sitoutumista yhteiseen työntekoon.

Räikkönen ei kuitenkaan ole helpoimmin lähestyttävää sorttia, ja toisinaan tiimissä joudutaan miettimään, miten asiat hiljaisen kuskin kanssa hoidetaan. Tämän sai huomata myös kolumbialainen Tatiana Calderon, joka palkattiin Alfa Romeolle testikuljettajaksi.

26-vuotias Calderon tajusi kuitenkin pian, että Räikkönen on tiimiympäristössä varsin erilainen kuin julkisissa tilaisuuksissa.

– He kertoivat minulle alussa, että hän ei puhu paljon, mutta kaikissa palavereissa hän on todella rentoutunut ja sanoo, mitä ajattelee, Calderon kertoo MTV Urheilulle.

– Hänellä on tietenkin suoja. Hän laittaa muurin pystyyn tiettyjen ihmisten kohdalla. Olen todella iloinen, että hän on tiimissä. Samoin, että pääsen oppimaan sitä kautta. Se on mahtavaa tallille.

Testikuskien lisäksi myös Räikkösen italialaiselle tallikaverilla Antonio Giovinazzillaon riittänyt opeteltavaa konkarin vaikutuspiirissä. Calderonin mukaan vaikutus on ollut positiivinen koko talliin.

– Hän on tuonut todella hyvän ilmapiirin talliin ja niin paljon kokemusta. Pelkästään jo hänen kuuntelemisensa radion kautta on uskomatonta ja kuinka paljon hänellä on tietoa, Calderon toteaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja