Mercedes-pomo linjaa F1-lupauksen pois Valtteri Bottaksen korvaajaehdokkaista: ”Oppii ympäristössä, jossa voi tehdä virheitä”

Kahden kuljettajan, Valtteri Bottaksen ja Esteban Oconin väliseksi valinnaksi Mercedeksen ensi kauden F1-kuskipäätöksen linjannut tallipomo Toto Wolff ei halua kiirehtiä Williamsilla ajavaa George Russellia isoihin ympyröihin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Russell, 21, tuli viime kaudella rytinällä läpi kuninkuusluokkaan voitettuaan Formula 2 -luokan mestaruuden. Ykköstilan jälkeen brittikuski ei olisi enää saanut sääntöjen puolesta jatkaa alemmassa luokassa, joten Mercedeksen oli keksittävä suojatilleen paikka F1-sarjasta.

Sellainen järjestyi Mercedeksen moottoriasiakkaalta Williamsilta, joka otti kultakimpaleen ilomielin vastaan. Nyt Russell on ajanut erittäin vaikeaa kautta täysin heittopussiksi sarjassa jääneessä klassikkotiimissä, mutta Mercedes-pomo Toto Wolff ei halua lähteä tekemään äkkinäisiä liikkeitä asian muuttamiseksi.

– Hän tuli formula ykkösiin erittäin nuorena, ja haluamme antaa hänelle mahdollisuuden oppia ympäristössä, jossa hän voi tehdä virheitä. Kuten Max Verstappen teki Toro Rossolla, Wolff kommentoi Grand Prix News -sivuston mukaan.

Samalla kun Wolff ei halua ajaa nuorukaista liian aikaisin liian isoisiin saappaisiin, hän haluaa myös antaa tälle mahdollisuuden kasvaa samaan tapaan kuin Esteban Oconin kanssa tehtiin Force Indialla. Ranskalaiselle ei kuitenkaan järjestynyt mistään ajopaikkaa täksi kaudeksi, joten Oconille tuli välivuosi ikävään saumaan.

Russellin kohdalla nosto Mercedekselle ei ole vielä ajankohtainen. Myös paikka ensi kaudeksi on Williamsille takuuvarma.

– Hän voi oppia enemmän Williamsilta kuin meiltä, Wolff linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat