Valtteri Bottaksen pomolta suoraa puhetta Mercedeksen kuskisuunnitelmista – "Ilmiselvä yhtälö"

F1-talli Mercedes haluaa jatkaa Lewis Hamiltonin kanssa tulevinakin vuosina. Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff uskoo, että Hamiltonin jatkaminen hopeanuolten riveissä hyödyttäisi sekä mestarikuskia että tallia.

Hamilton on ajanut Mercedeksellä vuodesta 2013 lähtien ja voittanut tallin riveissä viisi kuudesta maailmanmestaruudestaan. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy tähän vuoteen.

– Minusta tämä on ilmiselvä pari jatkoa ajatellen. Me haluamme nopeimman miehen autoon. Ja tiedän, että Lewis haluaa olla nopeimmassa autossa. Se on ilmiselvä yhtälö, Wolff sanoi RaceFans-sivuston mukaan.

Wolff luottaa vakaasti, että talli pystyy pitämään brittitähden vahvalla paketillaan riveissään.

– Minulla on suuri usko tallin kykyihin kiinnittää parhaat kuljettajat, ja Lewis on osoittanut, että hän on tällä hetkellä paras nykykuljettaja kuudella mestaruudellaan.

Sopimusneuvotteluja on Wolffin mukaan tarkoitus viedä eteenpäin piakkoin. Hetkeen hän ei ole sanojensa mukaan britin kanssa keskustellut.

– Matkustamme maailmaa ympäri lähes 10 kuukautta joka vuosi ja käymme toistemme hermoille joka toinen viikonloppu, joten haluamme talven aikana jättää toisemme rauhaan.

Entä mahdolliset korvaajat?

Myös toisen Mercedes-kuskin, Valtteri Bottaksen, nykyinen sopimus umpeutuu tulevan kauden jälkeen. Sarjan nuoret tähdet Charles Leclerc (Ferrari) ja Max Verstappen (Red Bull) ovat jo solmineet talliensa kanssa jatkosopimukset, mutta Wolff ei ole huolissaan, jos Mercedes joutuisi korvaamaan toisen nykykuskeistaan.

– Meillä on todella kiinnostavia nuoria kuljettajia, jotka ovat osa Mercedes-perhettä. Näen esimerkiksi (Williamsin) George Russellilla, joka on Mercedeksen juniorikuljettaja, kirkkaan tulevaisuuden. Sitten meillä on Esteban (Ocon), joka ei ole kaukana. Hän on nyt Renault'lla, mutta hän on Mercedes-perheen serkku.

– Näen velvollisuudeksemme, että tarjoamme nopeimman auton. Silloin meillä ei ole pulaa lahjakkuuksista, jotka ajaisivat innoissaan näillä autoilla.

Lue myös:

    Uusimmat