Mercedes-pomo viittasi Valtteri Bottakseen – puolusti Lewis Hamiltonia rajusti: "Sinä päivänä, kun hän lopettaa..."

Viisinkertainen F1-maailmanmestari Lewis Hamilton herättää voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Nyt Mercedeksen brittikuskia on rientänyt tuoreiden kohujen jäljiltä puolustamaan hopeanuolten urheilujohtaja Toto Wolff.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton aiheutti paheksuntaa kauden toisella mediapoissaolollaan, kun hän jätti torstaina väliin Kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n järjestämän lehdistötilaisuuden. Britti oli anonut erikoisluvan Mercedekseltä osallistuakseen edesmenneen maailmankuulun suunnittelijan Karl Lagerfeldin muistotilaisuuteen.

Wolffin mukaan asiassa ei ollut mitään ongelmaa. Hänen mukaansa myös tallin toisella kuskilla Valtteri Bottaksella olisi mahdollisuus vastaavaan halutessaan.

– Ehdottomasti. Jokainen saa pitää vapaapäivän, Wolff korosti.

Wolffin mukaan Mercedes päätti useita vuosia sitten haluavansa ymmärtää, miten tiimin kukin yksilö saa potentiaalinsa parhaiten esiin. Hän painotti, että Hamiltonin on tärkeää saada ajatuksensa pois moottoriurheilusta kisojen välissä. 

– Paras esimerkki minulle tässä mielessä oli Singapore viime vuonna, kun hän matkusti Shanghaihin julkistamaan (muoti)kokoelmansa, sitten New Yorkiin, sitten Eurooppaan ja sitten Singaporeen.

– Monet ihmiset sanoivat minulle: "Miten voit sallia tuon?" Näin kuitenkin parhaan Lewis Hamiltonin koskaan seitsemän yhteisen vuotemme aikana tuona viikonloppuna Singaporessa.

Wolff sanoi Hamiltonin kysyvän tällaisissa tapauksissa kunnioittavasti, voiko hän tulla paikalle myöhemmin ja olisiko tällä vaikutusta työhön radalla, mitä Hamilton ei haluaisi käyvän. Nyt tuoreeltaan Ranskassa Wolff kertoi ensitöikseen Hamiltonin utelun jälkeen soittaneensa insinööreille.

– Me kaikki katsoimme, ettei ole ongelma viivästyttää ohjelmaa muutamalla tunnilla.

Ja niin, MM-sarjaa johtava Hamilton ajoi lauantaina paalupaikalle ennen tallikaveriaan Bottasta.

"Ei saa tunnustusta, joka hänelle kuuluisi"

Wolff otti laajemminkin kantaa Hamiltonin osakseen saamaan kritiikkiin.

– Lewis ei saa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Britanniassa, sellaista tunnustusta, joka hänelle kuuluisi.

– Sinä päivänä, kun hän lopettaa uransa monien ennätysten kera, ihmiset sanovat, että hän oli planeetan paras kuljettaja ja me olimme tuon matkan todistajia – ja eikö hän ollut kiinnostava persoona kaikkine juttuineen, mitä hän teki.

Wolff arvelee Hamiltonista tehtävän juttuja niin, että saadaan mahdollisimman vetävä juttu.

– Emme nähdäkseni tunnista mahdollisuutta, jossa olemme osallisia: nähdä ehkä paras kuljettaja koskaan poikkeuksellisella matkalla.

Lue myös:

    Uusimmat