F1-asiantuntija pani merkille muutoksen Lewis Hamiltonin käytöksessä: "Se hämmentää minua aina alkuun"

Viikonloppuna alkava F1-kausi on ex-kuljettaja Martin Brundlelle jo 25:s tv-asiantuntijana. Hän kertoo panneensa merkille Lewis Hamiltonissa tapahtuneen muutoksen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Pe: harjoitukset klo 13.25 ja 16.55.
La: harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Brundlen, 61, ura F1-kuljettajana päättyi vuonna 1996, ja jo seuraavan vuonna hänet nähtiin varikolla mikrofoni kädessään. ITV:n ja BBC:n jälkeen Brundle on tullut tutuksi Sky Sportsin lähetyksissä.

Osaltaan Brundlen arvostuksesta tehtävässä kertoo se, että hän paljastaa solmineensa kanavan kanssa pitkän jatkosopimuksen.

– Koen olevani onnekas, että olen kestänyt näin pitkään. Odotin, että Jenson ButtonDavid Coulthard tai Mark Webber veisi minulta työpaikan, mutta he eivät taida olla valmiita sitoutumaan tähän koko vuodeksi samalla tavalla kuin minä. Olen vähän järkyttynyt ja kauhuissani siitä, että tämä on 25. kauteni, mutta kuten Hamilton sanoisi: olen siunattu, Brundle sanoi PA Sportin haastattelussa GP Today -sivuston mukaan.

Työssään Brundle on päässyt seuraamaan läheltä muun muassa maanmiehensä Hamiltonin nousua kaikkien aikojen parhaaksi F1-kuljettajaksi.

Brundlen mukaan 14 vuotta F1-sarjassa näkyvät Hamiltonissa, joka vaikuttaa hänen mukaansa olevan "hieman väsynyt".

– Hän ei ole niin helposti lähestyttävä kuin aiemmin. Hän on maailmanlaajuinen megatähti, ja median asettamat vaatimukset näkyvät. Hänen käytöksensä hämmentää minua aina alkuun. Sitten hän aina rentoutuu, ja pääsemme vauhtiin.

Muutama viikko sitten Brundle sanoi Hamiltonin olleen äreä, kun he tekivät yhdessä pitkää haastattelua ja keskustelu kääntyi Hamiltonin sopimusasioihin. Hamilton solmi Mercedeksen kanssa yksivuotisen sopimuksen poikkeuksellisesti vasta helmikuussa.

– On mielenkiintoista, että hänen oikea kätensä Marc Hynes ei enää työskentele hänen kanssaan. Koen, ettei Lewis ole mitenkään erityisen iloinen siitä, miten neuvottelut Mercedeksen kanssa sujuivat, Brundle sanoi kuun alussa Planet F1:n mukaan.

Brundle kuitenkin korostaa, että juuri Hamilton on se, joka hänelle on jäänyt 24 vuodesta parhaiten mieleen ja jonka uran seuraamisesta hän on nauttinut kaikkein eniten.

– On ollut ainutlaatuista seurata hänen uraansa siitä ensimmäisestä Melbournessa ajetusta kierroksesta aina seitsemänteen maailmanmestaruuteen saakka.

Lue myös:

    Uusimmat