Vihanpito nostaa taas päätään? Nico Rosberg jakoi kritiikkiä Lewis Hamiltonin elämäntyylistä – Valtteri Bottas yritti puolustella

Lewis Hamilton ja Nico Rosberg, vanhat riitapukarit. Vuonna 2016 tulisesti mestaruustaiston yhteydessä yhteen ottaneiden kuljettajien välillä nähtiin jälleen tiukkaa sananvaihtoa, kun kaksikosta Rosberg päätti kommentoida Hamiltonin nykyistä elämäntyyliä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Iso-Britannian GP suorana 12.-14.7.
Su: Iso-Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rosberg nosti esille Hamiltonin tavan veivata Pohjois-Amerikan ja Euroopan välillä. Hamilton on tehnyt vierailuita Yhdysvalloissa myös silloin, kun F1-sarjassa ajetaan useita kisoja peräkkäin Euroopan eri maissa.

Ex-F1-kuski Rosberg väitti, että mikäli hän joutuisi matkustamaan Hamiltonin tapaan pikavauhdilla Los Angelesista Britannian GP:seen, hänellä olisi vaikeuksia päästä aika-ajoissa kymmenen joukkoon.

Tällä Rosberg viittasi Hamiltonin tuoreeseen Pohjois-Amerikan visiittiin, kun brittikuski oli paikalla Los Angelesissa maailmankuullun koomikon Kevin Hartin 40-vuotissyntymäpäivillä. Kyseinen piipahdus tapahtui toissa viikon Itävallan GP:n ja nyt meneillään olevan Britannian GP:n viikonloppujen välissä.

AP:n toimittaja Rob Harris veti aiheeseen liittyen mutkia suoriksi, kun hän kysyi asiasta Hamiltonilta Britannian GP:n aika-ajojen lehdistötilaisuudessa.

– Hei Lewis. Nico Rosberg sanoi, että jos hän olisi matkustanut ja juhlinut Los Angelesissa, hänellä olisi ollut vaikeuksia päästä kymmenen joukkoon aika-ajoissa. Mitä ajatuksia sinulla on aiheesta? Harris tiedusteli.

– Ihmisillä on mielipiteitä. Minulla on viisi mestaruutta. Ne eivät tulleet itsestään, Hamilton täräytti tuiman vastauksen takaisin.

Perään suomalaiskuski Valtteri Bottas yritti puolustella Hamiltonia.

– Luulen, että sait vain napsittua aikaa pois juhlimalla. Näin suomalaisena voin sanoa, että se on se tunne, Bottas hekotteli, johon Hamilton jatkoi:

– Valtteri bailaa paljon enemmän kuin minä!

– Minulla oli juhlat, tein nopeimman kierroksen, joten… Bottas sanoi myhäillen, Britannian GP:n aika-ajojen ykkösenä.

– Valmistautuminen tulee kuitenkin aina ensin. Olen tuntenut oloni mahtavaksi koko viikonlopun ajan. Täällä paineet ovat kovat, koska kyse on kuitenkin kotikisasta. En ota tätä mitenkään kevyesti, vaan yritin valmistaa itseni parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta samalla, teen mitä haluan, Hamilton jatkoi tiukkaa linjausta.

– En tee sitä, mitä jonkun mielestä tai muiden mielestä pitäisi tehdä. Vain minä tiedän, mikä on parasta minulle. Ja kuten sanoin, se on johtanut minut viiteen mestaruuteen. Eikä sovi unohtaa kaikkia voittoja, mitä minulla on, joten… niin, Hamilton välitti viestiä Rosbergin suuntaan.

Britin Hamiltonin ja saksalaisen Rosbergin välit kiristyivät äärimmilleen, kun he kävivät todella värikästä taistoa maailmanmestaruudesta vuonna 2016. Mercedeksellä ajanut kaksikko osui yhteen useissa kisoissa, mikä johti värikkäisiin kommentteihin ja kuohuntaan tallin sisällä.

Rosberg otti tuona vuonna mestaruuden, minkä jälkeen hän päätti lopettaa ajouransa. Rosbergin paikan Mercedeksellä peri Valtteri Bottas.

Lue myös:

    Uusimmat