Mercedes-pomolta kova väite myrkyllisestä ilmapiiristä ennen Valtteri Bottasta – "Se meni niin pitkälle, että Nico lopetti uransa"

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo avoimesti tallinsa kuljettajatilanteesta tuoreessa Beyond The Grid -podcastissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Itävaltalainen toistaa haastattelussaan jo aiemmin esitetyn näkemyksen, jonka mukaan tähtikuski Max Verstappen ei ole Mercedeksen ulottuvissa. Nuoren hollantilaisen sopimus Red Bullin kanssa on pitävä.

– Maxin tilanne ei tarjoa tällä hetkellä mitään mahdollisuuksia meille, Wolff myöntää Beyond The Gridille.

– Hän on sidottu Red Bulliin, ja minä kunnioitan paljon hänen uskollisuuttaan.

Wolff sanoo uskovansa, että nykyinen tilanne on hyvä Red Bullille, Verstappenille niin kuin myös Mercedekselle, joka lähtee ensi kauteen Valtteri Bottaksen ja näillä näkymin Lewis Hamiltonin muodostamalla kuskikaksikolla.

– Valtteri tekee loistotyötä ja Lewis tekee loistotyötä meidän tallissamme, ja he molemmat ovat tällä hetkellä suoritustasojensa huipulla, Wolff kehaisee.

– Sitten meillä on nousemassa junioreita, jotka ovat olleet mukanamme monia vuosia ja voivat olla tulevaisuutemme. Sitä odotamme.

Wolff jatkaa podcast-jutustelussa siitä, miten Verstappenin tuominen Mercedekselle saattaisi tarkoittaa tallin dynamiikan kannalta. Hän muistuttaa ajasta ennen Valtteri Bottasta, jolloin Hamiltonin ja Nico Rosbergin välinen kaksintaisto repi tallia kahtia.

– Vuonna 2016 tilanne vain paheni ja paheni.

– Se oli todella vaikeaa, koska huoneessa oli niin paljon negatiivisuutta. Oli paljon negatiivista energiaa, ja se sai koko huoneen masentumaan, Wolff kuvailee katumusta äänessään.

– Tulimme pisteeseen, jossa sanoimme, ettei tämä enää käy. Ja me myös puhuimme siitä, mutta vihanpito kuskien välillä oli yhä siellä, ja se meni niin pitkälle, että Nico lopetti uransa.

Rosberg ilmoitti pian vuoden 2016 maailmanmestaruutensa jälkeen lopettavansa uransa F1-kuljettajana. Hän oli lopettaessaan 30-vuotias.

Vuodesta 2017 lähtien Mersulla on päästy nauttimaan vähemmän toksisesta ilmapiiristä.

– Siksi se onkin ollut niin raikasta siitä asti, kun Valtteri on ollut mukana. Meillä ei ole ollut mitään sellaista, Wolff myhäilee.

– Ei ole mitään politiikkaa tai tietojen pimittämistä. He jakavat havaintonsa aina palavereissa ilman ongelmia. En ole nähnyt Valtterin ja Lewisin välillä koskaan vaikeaa hetkeä. Se on todella tärkeää.

Bottaksen jatkosopimus Mersulla kattaa seuraavan kauden. Hamiltonin uutta sopimusta ei ole vielä julkistettu, mutta britin jatkosopimuksen uskotaan olevan muotoseikkoja vaille valmis.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja