Melina Pihan sairaalakuntoon potkineita voi odottaa vuosien vankeustuomio – poliisi otti MTV:n uutisoiman tapauksen tutkintaan törkeänä ryöstönä

Katso pysäyttävä tarina: Viisi nuorta potki ja löi Melinan sairaalakuntoon ja jätti tajuttomana vesilätäkköön 8:01
Katso pysäyttävä tarina: Viisi nuorta potki ja löi Melinan sairaalakuntoon ja jätti tajuttomana vesilätäkköön

Poliisi tutkii Helsingissä Harjun nuorisotalolla tapahtunutta rajua pahoinpitelyä törkeänä ryöstönä. Raa'an väkivallan kohteeksi joutuneen naisen mukaan teon teki viiden nuoren joukko muutama viikko sitten.

– Rikosnimike on tällä hetkellä törkeä ryöstö, mutta nimikkeet voivat tarkentua myöhemmin, vahvistaa tutkinnanjohtaja Tapio Hyvönen Helsingin poliisista.

MTV Uutiset Live tapasi Melina Pihan viikko pahoinpitelyn jälkeen. Pihan muistikuvien mukaan iltasella tapahtuneeseen pahoinpitelyyn osallistui kolme tyttöä ja kaksi poikaa.

Pihan mukaan nuoret nauroivat pahoinpidellessään häntä.

– Ole onnellinen, etten mä tapa sua, Piha muistaa yhden nuorukaisen sanoneen samalla, kun hän hakkasi nyrkeillä Pihan kasvoja.

Nuoret jättivät uhrinsa ryöstettynä ja tajuttomana vesilätäkköön makaamaan. 

Kylmää kyytiä poliisilta

Viikko väkivallanteon jälkeen Helsingin poliisista kerrottiin MTV Uutisille, ettei se ollut avannut tapahtumista esitutkintaa ja tuskin tultaisiin pian aloittamaankaan.

Myös Melina Piha kertoi MTV Uutisille, että oli saanut poliisilta kylmää kyytiä.

– He vain sanoivat, että on yksinkertaisesti niin mielettömät ruuhkat, että oli tilanne mikä tahansa, kaikessa kestää, Piha kertoi pettyneenä.

Nyt kaksi viikkoa väkivallanteon jälkeen Helsingin poliisi kuitenkin vaikuttaa avanneen esitutkinnan tapauksesta. Tutkinnanjohtaja Tapio Hyvösen mukaan poliisilla ei kuitenkaan ole mitään kerrottavaa jutun tutkinnasta.

Onko poliisilla käsitystä tekijöistä?

– Tästä ei ole sen kummempaa ilmoitettavaa, Hyvönen vastaa.

Törkeä ryöstö vakava rikos

Törkeä ryöstö on vakava rikosnimike, josta vähimmäisrangaistus on kaksi vuotta vankeutta. Maksimirangaistus teosta on kymmenen vuotta vankeutta.

Poliisilla on lain mukaan rikosten suhteen esitutkintapakko. Helsingin poliisilla kuitenkin riittää aikaa selvitellä Melina Pihan tapausta, sillä tutkinnassa oleva rikosnimike kuuluu kaikkein ankarimmin rangaistuihin rikoksiin Suomessa.

Törkeässä ryöstössä myös vanhenemisaika on rikoslain rikoksista kaikkein pisin eli 20 vuotta. Sama vanhenemisaika on esimerkiksi tapolla ja törkeällä huumausainerikoksella.

Lue myös:

    Uusimmat