Mitä Koskelan teinisurman motiivista tiedetään? Tutkinnanjohtaja: Nämä asiat on voitu sulkea pois

Poliisi epäilee, että 16-vuotiaat pojat ovat aiemminkin kohdistaneet ikätoveriinsa väkivaltaa. Teon taustalla ei poliisin käsityksen mukaan ole nuorille tyypillisiä ihmissuhteisiin tai sosiaaliseen mediaan kytkeytyviä riitoja.

Poliisi antoi tänään lisätietoja Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan henkirikoksesta, jota tutkitaan murhana. MTV Uutiset Liven haastattelussa tutkinnanjohtaja Marko Forss taustoitti myös, mitä seikkoja henkirikoksen mahdollisesta motiivista tiedetään.

Poliisi epäilee, että kolme 16-vuotiasta epäiltyä ovat kohdelleet uhria väkivaltaisesti ja mahdollisesti kiusanneet häntä pidempään jo aiemminkin. Väkivallanteossa on poliisin mukaan ilmennyt myös nöyryyttäviä piirteitä.

– Edelleenkään ei ole ilmennyt, että olisi jotakin tarkempaa motiivia. Jos tuodaan esille tätä kiusaamista, niin siihen välttämättä harvemmin mitään tiettyä motiivia on. Sellainen voidaan kuitenkin sulkea pois, että kyseessä olisi jokin mustasukkaisuusdraama tai muunlainen, esimerkiksi sosiaaliseen mediaan liittyvä kiista, joka nuorten tapauksessa voisi olla kyseessä, Forss sanoo.

Suunnittelivat ruumiin hävittämistä

Poliisi kertoi tänään, että kaksi epäillyistä oli käynyt katsomassa uhrin ruumista vielä tekoa seuraavana päivänä. Aikeet ruumiin hävityksestä olivat jääneet puolitiehen.

– He olivat käyneet katsomassa, onko uhri vielä siellä, onko hän hengissä ja siivonneet pois kaljatölkkejään. Oman kertomansa mukaan he olivat käyneet keskustelua ruumiin hävittämisestä jollakin tavalla, mutta luopuneet sitten ideasta.

Epäillyt eivät Forssin mukaan ole niin sanotusti poliisin vanhoja tuttuja. Tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja muilla selvityksillä. Poliisin mukaan epäillyt nuoret ovat olleet “suhteellisen yhteistyökykyisiä”.

He ovat edelleen vangittuina murhaepäilyn vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat