Inkoon teiniryöstön puukottajaa epäillään nyt tapon yrityksestä – nuoret halusivat viedä uhrin laukun

"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen"– tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta 5:03
Komisario näyttää, millaisia teräaseita nuoriso kantaa mukanaan.

Inkoossa teinipoikaa puukottanutta epäillään nyt myös tapon yrityksestä, tapauksen tutkinnanjohtaja kertoo.

Poliisi kertoi huhtikuussa epäilevänsä joukkoa alaikäisiä törkeän ryöstön yrityksestä näiden yritettyä viedä uhkailemalla alaikäisen pojan laukun. Tilanne kärjistyi siihen, että 15-vuotiasta uhria puukotettiin vatsaan.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Mats Sjöholm kertoo, että poliisi epäilee nyt kolmea nuorta törkeästä ryöstöstä ja heistä yhtä lisäksi tapon yrityksestä. Ryöstörikoksen osalta kahden pojan rooli on esitutkinnan perusteella ollut aktiivisempi ja kolmannen rooli tarkentunee esitutkinnan aikana.

Puukotus vatsaan voisi tappaa

Tapon yritystä alettiin epäillä uhrin saamien vammojen johdosta. Poika pääsi onnekkaasti pian sairaalahoidosta tapauksen jälkeen, mutta väkivallanteossa olisi ollut ainekset myös pahempaan. Sjöholmin mukaan uhri olisi voinut pahimmassa tapauksessa menehtyä.

Ainakin osa asianosaisista tunsi toisensa entuudestaan, mutta poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa, olivatko osapuolet tavanneet sovitusti vai törmänneet toisiinsa sattumalta.

Esitutkinta pyritään saamaan valmiiksi ja syyteharkintaan kevään aikana.

Poliisi: Laukku ei ollut erityisen arvokas

Poliisin käsityksen mukaan ryöstön yrityksen kohteena ollut laukku ei ollut erityisen arvokas tai varsinainen merkkituote. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on aiemmin uutisoitu ilmiöstä, jossa nuoret ovat ryöstäneet toisiltaan kalliita merkkivaatteita ja -asusteita. Suoranaista yhteyttä Inkoon tapauksessa ei tähän siis ole.

Sen sijaan teräaseen käyttö heijastelee muuallakin nähtyä ilmiötä, jossa yhä useammat nuoret kantavat mukanaan teräasetta. Sjöholm vahvistaa, että poliisi tapaa yhä useammin nuorten hallussa teräaseita, ja ilmiön olevan yleistymässä. Nuoret perustelevat teräaseen kantamista yleensä itsepuolustustarkoituksella.

Nuorten väkivalta ja häiriökäyttäytyminen yleistyy Turussa 8:53
Nuorten väkivaltainen käytös aiheuttaa huolta Turussa – katso videolta, mitä kokeneet poliisit kertovat tilanteesta.

Lue myös:

    Uusimmat