Meghanin uusi hanke käynnisti spekulaatiot – ottaako herttuatar mallia toisesta hovin hyljeksitystä jäsenestä?

1:14
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suosio sukelsi äkisti – tässä syy

Herttuatar Meghanilla on yllättävän paljon yhteistä toisen brittihovin kohuherttuattaren Sarah Fergusonin kanssa.

Yhdysvaltoihin asettunut herttuatar Meghan julkisti hiljattain uuden projektinsa: tekeillä on lastenkirja The Bench, joka keskittyy isän ja pojan välisiin suhteisiin äidin näkökulmasta katsottuna.

Johtavana Meghan-kriitikkona profiloitunut entinen aamutv-juontaja Piers Morgan ehti tölviä herttuatarta kolumnissaan siitä, että tämä yrittää hyötyä kuninkaallisesta tittelistään kirjan markkinoinnin yhteydessä.

Daily Mail -lehti uutisoi, että kirjahanke on käynnistänyt myös toisenlaisia spekulaatioita: Meghan vaikuttaisi kulkevan kirjaprojektinsa kanssa Yorkin herttuatar Sarahin jalanjäljissä. Tämä muistetaan 1980-luvun lopulla syntyneestä kirjasarjasta, jossa seurattiin Budgie-helikopterin seikkailuja. Kirjoista syntyi myöhemmin myös animaatiosarja.

Yhtäläisyydet herttuatarten välillä eivät kuitenkaan jää tähän, ja lehdessä pohditaankin, imeekö Meghan hivenen yllättäen vaikutteita toiselta hyljeksityltä herttuattarelta. Daily Mailin artikkelissa huomautetaan, että naisia yhdistää myös muun muassa se, että sekä Meghan että Sarah ovat onnistuneet nappaamaan aikansa "playboy-prinssit". Sekä prinssi Andrew'lla että prinssi Harrylla kun oli molemmilla aikanaan kovasti vientiä naisrintamalla.

Yorkin herttuattaren kerrotaan myös ottaneen Meghanin siipiensä suojaan jo silloin, kun Harry esitteli rakkaansa ensimmäistä kertaa kuningatar Elisabetille. Juuri "Fergien" kerrotaan opettaneen Meghania niiaamaan oikeaoppisesti ennen tapaamista.

Yorkin herttuapari erosi jo 1990-luvulla skandaalinkäryisesti, jonka vuoksi aikansa kohuherttuatar on kohdannut hänkin hyljeksintää hovissa. Esimerkiksi huhtikuussa menehtyneen prinssi Philipin on kerrottu vältelleen ex-miniänsä kohtaamista viimeiseen saakka, kun taas kuningatar Elisabet on eronkin jälkeen nauttinut yhteisistä teehetkistä herttuatar Sarahin seurassa.

Naisia yhdistää lisäksi se, että molemmat ovat antaneet haastattelun Oprah Winfreylle, jossa he ovat tilittäneet julkisuuden kiroja. Herttuatar Sarah antoi oman haastattelunsa kolme vuotta avioeronsa jälkeen vuonna 1999. Meghan ja Harry puolestaan aiheuttivat tämän vuoden maaliskuussa valtavan kohun, kun heidän haastattelunsa näki päivän valon. Meghan muisteli omassa haastattelussaan juuri lempinimeä Fergie käyttäen, kuinka tämä riensi apuun opettamaan niiaamista ennen kuningattaren tapaamista.

Sarah puhui Meghanin ja Harryn puolesta myös loppuvuodesta 2019, jolloin hän ilmaisi olevan hyvin pahoillaan kaikesta siitä, mitä Harry ja Meghan ovat joutuneet käymään läpi häidensä jälkeen.

– Olen ollut Meghanin saappaissa ja olen silti. Kun negatiivisuus on jatkuvasti läsnä, se on surullista ja väsyttävää - todella raskasta. Tuomitsen kiusaamisen ja olen syvästi pahoillani tuskasta, jota he ovat joutuneet kokemaan, koska olen itse kokenut sen saman, Ferguson lausui tuolloin.

Kaikista skandaaleistaan huolimatta Fergie on onnistunut kuitenkin vuosien saatossa onnistunut rakentamaan lämpimät suhteet hoviin uudelleen. Tästä kertoo esimerkiksi se, että vielä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häihin - kuten myöskään prinsessa Annen kummankaan lapsen häihin - hän ei ollut tervetullut. Harryn ja Meghanin häissä keväällä 2018 hänet sen sijaan nähtiin jo muiden kuninkaallisten seurassa häävieraiden joukossa.

Daily Mailin artikkelissa pohditaankin, ottaako Meghan mahdollisesti tulevaisuudessa onkeensa Fergien toimista, eli kohtaa kuninkaallisen perheen myrskyjen jälkeen silmästä silmään ja palauttaa vähitellen yhteydet heihin.

Video: Herttuatar Meghanin Oprah-haastattelusta nousi massiivinen kohu – paljasti karuja yksityiskohtia brittihovista

8:01

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja