Prinssi Philipin ja Fergien vihanpito on ollut yksi brittihovin pitkäaikaisimmista – 99-vuotiaan Philipin arvellaan haudanneen vihdoin hieman vuosikymmeniä vanhaa kaunaansa

3:20
Prinssi Philip teki harvinaisen julkisen esiintymisen – mitä kuuluu kuningatar Elisabetin 99-vuotiaalle puolisolle?

Prinssi Philip on vihoitellut katkerana Fergielle erittäin pitkään.

Viimeisimmät kuninkaalliset häät nähtiin aivan hiljattain, kun prinsessa Beatrice nai yllättäen rakkaansa Edoardo Mapelli Mozzin 17. heinäkuuta yksityisessä hääseremoniassa Windsorissa. Paikalla häissä olivat vain parin lähimmät sukulaiset, mukaan lukien kuningatar Elisabet, 94, sekä prinssi Philip, 99. Lisäksi häissä olivat mukana myös Beatricen vanhemmat, Yorkin herttuatar Sarah Ferguson tai tutummin Fergie sekä prinssi Andrew, joka on Elisabetin ja Philipin lapsista toiseksi nuorin.

Häiden jälkeen kuninkaalisfanien keskuudessa on noussut esiin vahva spekulaatio siitä, missä tilassa prinssi Philipin sekä Fergien välit ovat nykyään. Kaksikon suhde ei nimittäin ole vuosiin ollut kovinkaan lämmin. 

Philipin ja Fergien jäätyneiden välien syytä on etsittävä vuosikausien takaa aikaan, jolloin Fergien ja prinssi Andrew'n avioliitto ei ollut enää vahvimmissa kantimissaan. Vuonna 1992 kuninkaallinen perhe saikin elää läpi valtavan kohun, kun herttuatar kuvattiin ottamassa aurinkoa yläosattomissa samalla, kun hänen varpaansa olivat hänen rakastajansa suussa. Fergie ja Andrew olivat tuolloin yhä naimisissa. 

Erityisesti prinssi Philip reagoi varsin voimakkaasti kohuun, joka aiheutti suurta häpeää kuninkaalliselle perheelle. Andrew ja Fergie erosivat virallisesti vuonna 1996, mutta Philip oli yhä hyvin vihainen Fergielle hänen avioliiton ulkopuolisista suhteistaan sekä julkisista kohuistaan.

Kuningatar Elisabet ei myöskään ollut innoissaan Fergien varvasskandaalista, mutta tiettävästi Fergie ja Elisabet ovat kuitenkin vuosien saatossa saaneet korjattua suhteensa. Lähteiden mukaan kuningatar pyrkii aina näkemään ihmisten parhaimmat puolet ja hän myös pitää vakituisia teehetkiä yhdessä Fergien kanssa Windsorissa. 

Philipin tiedetään kuitenkin olevan pitkävihaisempi kuin kuningatarvaimonsa. Tästä syystä esimerkiksi Fergietä ei kutsuttu Philipin ja Elisabetin pojanpojan prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen häihin vuonna 2011. Fergie sai kutsun prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häihin vuonna 2018, mutta ainoastaan vihkiseremoniaan eikä hääjuhlaan, sillä lähteiden mukaan Philip ei halunnut olla edes samassa rakennuksessa Fergien kanssa. 

Philipin on arveltu kenties antaneen hieman anteeksi Fergielle sen perusteella, että heidät kummatkin on nähty Fergien tytärten Beatricen sekä prinsessa Eugenien häissä. Toimittaja Camilla Tomineyn mukaan Philip ei kuitenkaan ole täysin päässyt yli kaunastaan, vaan yrittää "sietää Fergietä" lastenlastensa Beatricen ja Eugenien tähden. 

– Se meni aikoinaan niin, että kun kuningatar kutsui Fergien ja tytöt Balmoraliin, hän (Philip) katosi ja meni Wightsaarelle, sillä hän ei halunnut olla samassa paikassa hänen (Fergien) kanssa. Tämä on kuitenkin hieman tasoittunut, sillä hän oli sekä Eugenien että Beatricen häissä.

Fergietä tai prinssi Andrew'ta ei nähty yhdessäkään prinsessa Beatricen häistä julkaistussa kuvassa. Arvioiden mukaan Fergie ja Andrew, jotka ovat yhä hyviä ystäviä, haluavat pitää matalaa profiilia Jeffrey Epsteinin skandaaliin liittyen, johon Andrew'lla on vahvoja kytköksiä. 

Philip ja Fergie sen sijaan on kuvattu yhdessä viimeksi vuonna 2018 prinsessa Eugenien häissä. Kyseessä oli ensimmäinen valokuva kaksikosta 26 vuoteen. 

Lähde: Cheat Sheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja