Mainos

Megaluokan aloite: Maailman naisille miljoonia kännyköitä

Uudella vaikutusvaltaisella aloitteella tähdätään miljoonien kännyköiden saamiseksi kehitysmaiden naisille. Tutkimuksen mukaan kännyköiden omistuksessa on selvä sukupuolisidonnainen vääristymä. Kehitysmaissa kännykän omistavien miesten lukumäärä on nimittäin 300 miljoonaa enemmän kuin vastaava naisten määrä.

mWomen-aloitteella kännykkäomistuksen sukupuolikuilu haluaan puolittaa kolmessa vuodessa. Britannian entisen pääministerin Tony Blairin vaimon Cherie Blairin ja Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin tähdittämällä aloitteella tähdätään 150 miljoonan kännykän saamiseksi naisille ympäri maailmaa. Blairin mukaan kännykkä saattaisi tuoda kehitysmaiden naisille monia hyötyjä.

- Kännykällähän voi tehdä niin paljon. Se voi edistää luku- ja kirjoitustaitoa. Kännykkä voi myös auttaa terveysprojektien vetämisessä ja se on naisille keino kehittää liiketoimintaa ja taloudellista riippumattomuuttaan, toteaa Blair BBC World Sericelle.

Osana aloitetta kehitetään erityisesti naisille suunnattu hinnasto ja suunnitellaan naisille suunnattua kännykkää. Aloitteeseen sisältyy myös neuvontaa miehille, jossa heille kerrotaan positiivisista puolista, jotka kytkeytyvät naisten puhelimen omistukseen.

Seitsemäntoista maailmanlaajuista matkapuhelinoperaattoria on jo ilmottautunut mWoman-ohjelmaan.

- Jos naisia kannustetaan perustamaan liiketoimintaa, niin siinä ei auteta pelkästään häntä. Samalla autetaan naisen lapsia ja hänen koko perhettään. Asialla on kolmenkertainen vaikutus yhteisöön, Blair toteaa.

Tutkimuksen mukaan 93 prosenttia kehitysmaiden naisista tuntee olonsa turvallisemmaksi kännykkänsä ansiosta. 85 prosenttia kertoo tuntevansa olevansa riippumattomampia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.