Media: Ukraina on hyökännyt pommikonetehtaaseen – tämä iskusta tiedetään

Ukraina on tehnyt droneilla hyökkäyksen Venäjän lentokonetehtaaseen, kirjoittaa ukrainalaislehti Kyiv Post sotilastiedustelulähteidensä väitteisiin vedoten.

Ukraina väitetysti teki iskun Gorbunovin lentokonetehtaalle keskiviikkoaamuna. Venäjä valmistaa ja huoltaa tehtaalla Tu-22M ja Tu-160M -pommikoneita, Kyiv Post kirjoittaa.

Ukrainalaismedian lähteiden mukaan tehtaan mahdollisesti kärsimien vahinkojen laajuutta selvitetään parhaillaan.

Gorbunovin tehdas sijaitsee noin tuhannen kilometrin päässä sellaisilta Ukrainan alueilta, joita sen sotilaat tällä hetkellä pitävät hallussaan. Ukraina on aiemmin kertonut valmistavansa "Majava"-lennokkeja, joiden se väittää yltävän 1 300 kilometrin päähän. 

Paikallismediat ja sosiaalisen median käyttäjät ovat kertoneet ilmahälytyssireenien soineen alueella ennen räjähdyksiä. Lähellä sijaitseva Kazanin lentokonetehdas evakuoitiin hälytyksen vuoksi.

Venäjän puolustusministeriön mukaan maan ilmapuolustus tuhosi Ukrainan dronen alueella.

Ukraina on viime syksystä lähtien kiihdyttänyt iskujaan Venäjän Mustanmerenlaivastoa ja ilmavoimia vastaan. 

Itä-Ukrainassa viime kuukausina hitaasti, mutta tasaisesti vetääntymään joutunut Ukraina on pyrkinyt vaikeuttamaan Venäjän ilmavoimien toimintaedellytyksiä iskemällä lentokonetehtaiden lisäksi esimerkiksi lentokentille ja öljynjalostamoihin.

Ukrainan omien ilmavoimien on määrä vahvistua merkittävästi kuluvan vuoden aikana, sillä sen on määrä saada arsenaaliinsa yhdysvaltalaisia F-16-hävittäjiä. Hävittäjille on kova tarve, sillä Ukrainan ilmapuolustus kärsii tällä hetkellä muun armeijan tapaan raskaasta ammuspulasta.

"Ola" on vapaaehtoistaistelija Ukrainassa – kertoi kuulumiset MTV:lle 2:36

Ola on vapaaehtoistaistelija Ukrainassa – kertoi kuulumiset MTV:lle.

Lue myös:

    Uusimmat