Ukrainan partisaanit väittävät soluttautuneensa Venäjän sotilaslentokentälle: "Yllätykset odottavat"

Ukraina on tehnyt useita hyökkäyksiä Venäjän sotilaslentokenttiä vastaan viime kuukausina. 

Ukrainalainen partisaaniryhmä ATESH väittää Telegramissa ja viestipalvelu X:ssä jäsenensä soluttautuneen Venäjän sotilaslentokentälle. Asiasta uutisoi myös ukrainalaismedia Kyiv Independent.

Lauantaina ryhmä väitti, että se on tunkeutunut Voronezhin alueella sijaitsevalle sotilaslentokentälle, joka sijaitsee yli 200 kilometriä koilliseen Ukrainan Harkovan alueesta.

ATESH julkaisi väitetystä lentokenttävierailustaan myös kuvia ja videoita, joissa näkyy useita sotilaslentokoneita ja helikoptereita. Kuvat ja videot voi katsoa alla olevasta julkaisusta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvien ja videoiden aitoutta ei ole vahvistettu.

– Jossain niistä venäläisiä odottaa nyt yllätys, ATESH kirjoitti.

Yllätyksen luonnetta ei ole kommentoitu. Partisaaniryhmän mukaan pian tullaan näkemään heidän työnsä tulos. Ryhmä myös kertoo välittäneensä tietoa sotilaslentokentästä ukrainalaisviranomaisille.

Ukraina on tehnyt useita hyökkäyksiä Venäjän sotilaslentokenttiä vastaan viime kuukausina. Yleinen arvio on, että iskuilla Ukraina pyrkii heikentämään Venäjän kykyä tehdä ilmaiskuja Ukrainaan. 

Venäjän ilmavoimien toimintamahdollisuudet Ukrainassa ovat parantuneet Ukrainan ilmapuolustuksen kärsiessä kalusto- ja ammuspulasta.

Lue myös:

    Uusimmat