Mainos

Medi-Helin avustuskeräyssopimus purettiin

Medi-Helin hallitus ja Medi-Helille avustusrahaa keräävä PreWorks Oy ovat yhteisellä sopimuksella purkaneet yhteistoimintasopimuksensa.

Sopimuksen purkauduttua Medi-Helin nimissä tehtävä puhelinkeräys lakkaa toistaiseksi. Medi-Heli päätti ryhtyä toimiin sen jälkeen, kun lääkintähelikopteriyhdistykselle rahaa keräävän PreWorksin johtaja pidätettiin epäiltynä huumausainerikoksesta. Sopimuksen purkautuminen saattaa pahimmillaan merkitä lääkärikopteritoiminnan loppumista maassamme.

Pro Medi-Heli ry:n toiminnanjohtajan Risto Mannisen mukaan kyse ei ole Medi-Helin omista rahoitusepäselvyyksistä, sillä lääkintähelikopterin keräystoiminnassa ei ole osoitettu olevan minkäänlaisia sotkuja. Manninen korostaa, että Medi-Helin varainkeruuta seurataan erityisen tarkkaan ja sitä valvoo viime kädessä Etelä-Suomen lääninhallitus.
-Kyse on lähinnä siitä, että tämä teko sotii meidän toimintamme moraalia ja etiikkaa vastaan. On vaikea nähdä miten voisimme jatkaa yhteistyötä heidän (PreWorksin) kanssaan, Manninen sanoo.

Kaksi kopteria ilmassa

PreWorks on telemarkkinointiyhtiö, joka tekee sopimuksella varainkeruuta lääkintähelikopteriyhdistykselle. Sopimus on solmittu pari vuotta sitten ja sen mukaan Medi-Helillä on täysi kontrolli itse keräystoimintaan ja rahaliikenteeseen. PreWorks on saanut keräystyöstään tietyn provision. Yhdistys pitää kustannuksia korkeina.

Medi-Heli on kuitenkin ollut täysin riippuvainen PreWorksin varainhankinnasta, sillä suurin osa Medi-Helin rahoituksesta on tullut PreWorksin kautta.
-Tänä vuonna Raha-automaattiyhdistykseltä on tulossa noin kolme miljoonaa markkaa ja jatkuakseen Medi-Helin toiminta vaatii noin 17 miljoonaa markkaa, Manninen kuvailee.

Medi-Heli-yhdistyksellä on kaksi helikopteria Vantaalla ja Turussa. Viime vuonna Vantaan kopteri hälytettiin tehtävään lähes 1800 kertaa ja Turun kopteri 1400 kertaa. Pro Medi-Heli ry pyrkii ilmoituksensa mukaan keskeytyksettä ylläpitämään kummankin lääkärihelikopterin toimintaa esille tulleista vaikeuksista huolimatta. Suoria lahjoituksia otetaan edelleen vastaan Medi-Helin avustustileille, joiden numerot ovat 220018-4667 (Vantaa) ja 220018-7256 (Turku).

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.