Mainos

Medi-Helikin sai jälleen RAY-rahaa

Viime vuonna avustuksetta jäänyt Medi-Heli saa jälleen tukea koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta.

Raha-automaattiyhdistyksen tuotosta jaetaan tänä vuonna järjestöille avustuksia yhteensä 306 miljoonaa euroa. Lisäksi voittovaroista menee yli 100 miljoonaa sotainvalidien ja rintamaveteraanien hoitoon ja kuntoutukseen. Lääkäri- ja pelastushelikoptereille annetaan kymmenen miljoonaa euroa.

Medi-Heli saa tänä vuonna avustusta 3,3 miljoonaa euroa. Viime vuonna se jäi avustuksetta hankinnoista tehtyjen valitusten vuoksi, vaikkakin valtio lopulta tuki kopteriyhdistystä 1,6 miljoonalla eurolla.

Tukea voitiin nyt myöntää, koska korkein hallinto-oikeus hylkäsi joulukuussa vaatimuksen Medi-Helin lentotoiminnan väliaikaisesta kiellosta.

Sisäministeriön työryhmä julkistaa huomenna ehdotuksensa lääkäri- ja pelastushelikopterien rahoituksesta. Toiminnan rahoittaminen valtion talousarviosta on kirjattu hallitusohjelmaan, mutta tavoite ei ole vielä toteutunut.

RAY:n varoin tuetaan lisäksi vanhuksia suuntaamalla rahaa erityisesti dementian aiheuttamien ongelmien ehkäisyyn. Myös kotona asumista tuetaan avustamalla mm. omaishoitajien vertaisryhmä- ja leiritoimintaa sekä erilaisia kuntoutusjaksoja.

Valtioneuvosto päätti avustuksista tänään valtaosin Raha-automaattiyhdistyksen joulukuussa esittämällä tavalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.